FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paula Martina napala oporba zbog izjava o Siriji

OTTAWA, 17. veljače 2005. (Hina/AFP) - Kanadskog premijera PaulaMartina u četvrtak su otvoreno napale sve oporbene stranke zbog izjavao Siriji koje odudaraju od službenog stajališta vlade.
OTTAWA, 17. veljače 2005. (Hina/AFP) - Kanadskog premijera Paula Martina u četvrtak su otvoreno napale sve oporbene stranke zbog izjava o Siriji koje odudaraju od službenog stajališta vlade.

"Jasno je da su Sirijci u Libanonu zato da čuvaju mir, u čemu se sigurno dogodio propust", kazao je premijer na francuskom na kratkoj konferenciji za tisak, požalivši zbog "strašnog" atentata u kojemu je smrtno stradao bivši libanonski premijer Rafik Hariri.

Nekoliko minuta kasnije, kada su sve oporbene stranke u donjem domu parlamenta zatražile od njega da protumači svoju izjavu, Martin nije htio opozvati svoje riječi rekavši da su ga "pogrešno shvatili".

"Oni nisu u stanju održati mir i moraju se povući, to sam rekao i to ponovno tvrdim", uporno je isticao.

Konzervativci su optužili Paula Martina da narušava ugled Kanade, dok su separatisti iz Kvibeškog bloka i Nove demokratske stranke, male stranke ljevice, požalili što premijer govori "gluposti" i nije dovoljno pristojan da se ispriča.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙