FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOL povećao udjel u istraživačkom projektu u Kazahstanu

BUDIMPEŠTA, 23. veljače 2005. (Hina/MTI) - Mađarska naftna kompanijaMOL povećala je svoj vlasnički udjel u istraživačkom projektu uKazahstanu za pet postotnih bodova, na 27,7 posto, plativši za dodatniudjel 3,82 milijuna američkih dolara.
BUDIMPEŠTA, 23. veljače 2005. (Hina/MTI) - Mađarska naftna kompanija MOL povećala je svoj vlasnički udjel u istraživačkom projektu u Kazahstanu za pet postotnih bodova, na 27,7 posto, plativši za dodatni udjel 3,82 milijuna američkih dolara.

"Blok Fedorovsky ima značajne potencijale nafte, kondenziranog i prirodnog plina i dobro se uklapa u MOL-ovu strategiju razvoja", stoji u priopćenju MOL-ov direktor za istraživanje i proizvodnju Zoltan Aldott.

Taj blok smješten je u sjeverozapadnom Kazahstanu blizu ruske granice i pokriva 2.400 kvadratnih kilometara.

MOL je kupio dodatni udjel od Venture Limited (EVL), partnera u tročlanom konzorciju. EVL-ov udjel u konzorciju pao je sada na 50 posto. Treći član konzorcija je First International Oil Corporation.

U MOL-u očekuju da će u projekt ukupno investirati 37 milijuna dolara, što uključuje kupovinu vlasničkog udjela i troškove istraživanja u drugoj fazi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙