FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarski Mol ostvario 55,16 milijardi forinti profita

BUDIMPEŠTA, 11. veljače 2005. (Hina) - Mađarska naftna kompanija Mol upetak je izvijestila da je u zadnjem lanjskom tromjesečju ostvarilabolji od očekivanja neto profit, a analitičari smatraju da će njegovisnažni rezultati za cijelu 2004. omogućiti kompaniji daljnju glatkuekspanziju u središnjoj i istočnoj Europi, prenosi agencija DowJones.
BUDIMPEŠTA, 11. veljače 2005. (Hina) - Mađarska naftna kompanija Mol u petak je izvijestila da je u zadnjem lanjskom tromjesečju ostvarila bolji od očekivanja neto profit, a analitičari smatraju da će njegovi snažni rezultati za cijelu 2004. omogućiti kompaniji daljnju glatku ekspanziju u središnjoj i istočnoj Europi, prenosi agencija Dow Jones.

U zadnjem lanjskom tromjesečju neto dobit kompanije smanjena je četiri posto na godišnjoj razini, tako da iznosi 55,16 milijardi forinti (1 USD=189,72 forinti). No, ona je bila i 27 posto viša od očekivanja analitičara.

Operativna dobit uvećana je u svom jedinicama poslovanja, potaknuta visokim cijenama nafte, marginama prerade, te novoj cjenovnoj shemi za prirodni plin i povoljnom cjenovnom ciklusu petrokemikalija.

Pritok gotovine dosegnuo je u cijeloj 2004. 377 milijardi forinti ili 1,55 milijardi eura, što bi kompanija mogla iskoristiti za podizanje svog vlasničkoj udjela u hrvatskoj Ini ove godine te ispuniti planove o kupovini dokazanih naftnih rezervi.

"Očito je da su MOL-ovi temelji vrlo snažni i sinergije sa slovačkim Slovnaftom i mađarskom kemijskom tvrtkom TVK se produbljuju", kazao je Gergely Suppan, analitičari pri budimpeštanskoj tvrtki Takarek. "Pritok gotovine je izvanredno snažan pa bi mogao lagano financirati akvizicije".

Za cijelu prošlu godinu dobit Mola dosegnula je 248,7 milijardi forinti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙