FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nokia ne planira nova smanjenja cijena u 2005.

PEKING, 23. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Finska Nokia ne planira novasmanjenja cijena mobitela u ovoj godini nakon što je uspjela vratitidio globalnih tržišnih udjela te očekuje snažnu prodaju u Kini koja ćepotpomoći poticanju budućeg rasta tog najvećeg svjetskog proizvođačamobitela.
PEKING, 23. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Finska Nokia ne planira nova smanjenja cijena mobitela u ovoj godini nakon što je uspjela vratiti dio globalnih tržišnih udjela te očekuje snažnu prodaju u Kini koja će potpomoći poticanju budućeg rasta tog najvećeg svjetskog proizvođača mobitela.

Izvršni direktor kompanije Jorma Ollila kazao je da su taktička smanjenja cijena nekih proizvoda u prvoj polovini 2004. imala pozitivan učinak na prihode i tržišni udjel kasnije tijekom godine. "Smanjenje cijena nije u sklopu naše ukupne strategije za ovu godinu", izjavio je Ollia tijekom svoga posjeta Kini radi obilježavanja dva desetljeća Nokijina poslovanja u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Prošlogodišnje rezanje cijena imalo je "tek malog utjecaja na naše margine na godišnjoj razini", kazao je Ollila bez podrobnijih obrazloženja. Ističući zaoštravanje konkurencije na globalnom tržištu mobitela i nastavljeni pritisak na smanjenje cijena, Ollila je kazao da će se rezanje cijena u toj industriji vjerojatno nastaviti.

Nokia polaže velike nade u poslovanje u Kini, čiji je godišnji gospodarski rast od osam i više posto od 2002. svrstao tu zemlju među najveće svjetske primatelje globalnih stranih izravnih ulaganja. "Prošla je godina bila vrlo snažna u Kini, a očekujemo da će se snažna izvedba nastaviti", kazao je Ollila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙