FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 27. siječnja

ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 27. siječnja:
ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 27. siječnja:

AUSCHWITZ, Poljska - Obilježavanje 60. godišnjice oslobođenja nacističkog koncentracijskog logora Auschwitz-Birkenau. Svečanosti će nazočiti izraelski predsjednik Moshe Katzav, ruski predsjednik Vladimir Putin, francuski predsjednik Jacques Chirac, njemački predsjednik Horst Koehler i brojni drugi svjetski čelnici. Hrvatsku će predstavljati predsjednik Republike Stjepan Mesić i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

DAVOS - Premijer Ivo Sanader putuje na Svjetski gospodarski forum. Jednom godišnje u mondenom švicarskom zimovalištu Svjetski gospodarski forum okuplja vodeće svjetske političare, gospodarstvenike i znanstvenike na brojnim okruglim stolovima i tematskim konferencijama pokušavajući naći odgovore na izazove s kojima se svijet suočava. Forum je utemeljen 1971. godine, a 2002. godine je održan u New Yorku u znak solidarnosti s tim gradom koji je 11. rujna 2001. bio meta terorističkih napada.

LJUBLJANA - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel sastat će se s koordinatorom Pakta o stabilnosti u jugoistočnoj Europi Erhardom Busekom.

BEOGRAD - Predstavnici EU stižu u Beograd gdje će se sastati s predstavnicima državne zajednice Srbija i Crna Gora i predstavnicima država -članica u okviru šestog sastanka Unaprijeđenog stlanog dijaloga SCG i EU, posljednjeg uoči objavljivanja Studije o izvodljivosti uključenja SiCG u europsku zajednicu. Ocjena studije očekuje se krajem ožujka. Vlastima SiCG jasno je poručeno i na prošlom, petom sastanku, održanom u srpnju prošle godine u Podgorici da su najvažniji uvjeti za europske integracije SiCG potpuna suradnja s Haški sudom te potpuno poštivanje Ustavne povelje i zajedničkih institucija državne zajednice.

BRUXELLES - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko u posjetu Bruxellesu.

GAZA - Općinski izbori u pojasu Gaze.

DEŽURNI U VPR-u:

_________________

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Večer: Domagoj Janković

Tel. 385 1 4808 645

Fax.385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙