FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen jamstveni program za poduzetnike

ŠIBENIK, 22. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska agencija za malogospodarstvo (HAMAG) odobrila je poduzetnicima s područja Šibensko-kninske županije 87 jamstava za kredite ukupno vrijedne 11,6 milijunakuna te 84 bespovratne novčane potpore u iznosu od 645 tisuća kuna, istaknuto je na današnjem predstavljanju jamstvenih programa HAMAG-a.
ŠIBENIK, 22. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG) odobrila je poduzetnicima s područja Šibensko -kninske županije 87 jamstava za kredite ukupno vrijedne 11,6 milijuna kuna te 84 bespovratne novčane potpore u iznosu od 645 tisuća kuna, istaknuto je na današnjem predstavljanju jamstvenih programa HAMAG-a.

Predstavljanju u Šibeniku, u prostorima županijskog Centra za poduzetništvo, bili su nazočni i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, banaka, te nekoliko poduzetnika.

Istaknuto je da je HAMAG dosad na cijelom teritoriju Hrvatske odobrio više od 3.000 jamstava.

Visina jamstava koje HAMAG daje na kredite koje poduzetnicima odobravaju banke, povećana je 3-4 puta, a vrijeme obrade i odobravanja jamstva skraćeno na svega sedam dana, istaknuo je Damir Andrašek iz HAMAG-a.

Naglasio je da HAMAG jamstva nudi za pet kreditnih programa - "Novi poduzetnik", "Područja posebnog državnog interesa", "Poljoprivreda", "Rast i razvoj" i "Obrtni kapital". Jamstvo se odobrava za glavnicu kredita, i to u vrijednosti 40 do 80 posto odobrenog iznosa. Visina kredita je od 1,5 milijuna kuna za poduzetnike početnike do najviše 5 milijuna kuna za investiranje i razvoj poduzetničkog projekta.

Jedini uvjet izdavanja garancije, kako je rečeno, je ekonomska opravdanost projekta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙