FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažne sigurnosne mjere uoči summita Busha i Putina

BRATISLAVA, 22. veljače 2005. (Hina/dpa) - Kamioni će u četvrtakprisilno stajati na parkiralištima, a borbeni će zrakoplovipatrolirati nebom iznad Bratislave, sve u sklopu strogih sigurnosnihmjera uoči summita američkoga predsjednika Georgea Busha i ruskogkolege Vladimira Putina.
BRATISLAVA, 22. veljače 2005. (Hina/dpa) - Kamioni će u četvrtak prisilno stajati na parkiralištima, a borbeni će zrakoplovi patrolirati nebom iznad Bratislave, sve u sklopu strogih sigurnosnih mjera uoči summita američkoga predsjednika Georgea Busha i ruskog kolege Vladimira Putina.

Mjere sigurnosti provodit će policija i vojska u Slovačkoj, kao i u susjednoj Češkoj, Austriji i Mađarskoj, službeno je objavljeno u utorak.

Oko 5,300 policajaca čuvat će Bratislavu i zatvoriti dio središta grada već u srijedu, kad Bush dolazi, i takav će režim trajati do petka i Putinova odlaska, izjavio je šef slovačke policije Anton Kulich.

Specijalna policija pripremila je vodene topove i pse za nadzor prosvjednika iako gradske vlasti kažu da je samo mala skupina pod nazivom "Ni Bush ni Putin" najavila demonstracije tijekom sastanka na vrhu, a očekuje se i da hladno vrijeme ublaži "živost" eventualnih prosvjednika.

U Bratislavi je i 400 vojnika, među njima i pripadnici snaga za otkrivanje kemijskoga oružja te 400 vatrogasaca i spasilaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙