FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

P&G kupuje Gillette za 57 milijardi dolara

NEW YORK, 28. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Jedan od vodećihsvjetskih proizvođača robe široke potrošnje Procter&Gamble (P&G)objavio je u petak da namjerava kupiti Gillette za otprilike 57milijardi dolara u dionicama i tako ujediniti dvije ikone američkihproizvođača kućnih potrepština od Pampers pelena do Duracellbaterija.
NEW YORK, 28. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Jedan od vodećih svjetskih proizvođača robe široke potrošnje Procter&Gamble (P&G) objavio je u petak da namjerava kupiti Gillette za otprilike 57 milijardi dolara u dionicama i tako ujediniti dvije ikone američkih proizvođača kućnih potrepština od Pampers pelena do Duracell baterija.

Tako ojačana kompanija moći će se pohvaliti s više od 60 milijardi dolara godišnjeg prihoda te trgovačkim lancem koji rangira od diskonata do voćarni.

P&G plaća premiju od 18 posto na dionice Gillettea, poznatog po proizvodnji britvica. Ta kompanija najavila je smanjenje troškova poslovanja i do 16 milijardi dolara, otpuštanje četiri posto od ukupno 140.000 radnika te pokretanje programa otkupa vlastitih dionica u vrijednosti 22 milijarde dolara u idućih 18 mjeseci.

Transakciju je podržao i američki milijarder Warren Buffett, čija tvrtka Berkshire Hathaway drži devet posto dionica Gilletta. Kako tvrdi u priopćenju Buffet će tako povećati svoj udio u P&G za sedam posto na 100 milijuna dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙