FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK:U cijeloj Hrvatskoj obavezna zimska oprema

ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Snijeg pada u većem dijeluunutrašnjosti, uključujući i Istarsku, Primorsko-goransku, Zadarsku iSplitsko-dalmatinsku županiju, tako da je u cijeloj Hrvatskoj obavezanupotreba zimske opreme, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).
ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Snijeg pada u većem dijelu unutrašnjosti, uključujući i Istarsku, Primorsko-goransku, Zadarsku i Splitsko-dalmatinsku županiju, tako da je u cijeloj Hrvatskoj obavezan upotreba zimske opreme, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Dijelom autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Orehovice i Kikovice od 1,30 sati slobodno prometuju sva teretna vozila, no za prikoličare i tegljače ostaje na snazi zabrana prometa autocestom na dionici Kikovica-Bosiljevo-Lučko.

U unutrašnjosti uglavnom ima 10-ak cm ugaženog snijega na kolniku, a sve su ceste vrlo skliske. Cestarske su službe cijelo vrijeme na terenu i redovito održavaju ceste, no i tamo gdje očiste cestu, svakako treba računati s mjestimičnom poledicom.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zabranjen je promet na dijelu autoceste A7 Jurdani-Jušići-Matulji. D21 Okreti-Medaki,

dionicama stare D3: Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak i Matulji-tunel Učka-Rogovići-Vodnjan

D23 Senj-Vratnik-Žuta Lokva-Mala Kapela-Josipdol

D50 Štikada-Žuta Lokva

autocesti A1 Zagreb-Split između Bosiljeva i Male Kapele

Ličkoj magistrali (D1) duž dionice Zagorje-Slunj-Plitvice-Korenica-Gračac-Knin

dionicama D32 Prezid-Delnice i Drežnica-Jezerane

D27 Gračac-Obrovac-Karin

D42 Saborsko-Poljanak-Selište

D52 Špilnik-Zalužnica-Vrhovine-Borje

D217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo

D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo

D522 Udbina-Lovinac (spoj na autocestu A1), te na

D218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani.

Sva ostala vozila na spomenutim cestama prometuju isključivo uz upotrebu zimske opreme.

Jadranskom magistralom između Novog Vinodolskog i Senja ne smiju voziti autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikli.

Na cesti D220 Trilj-Kamensko sva teretna vozila moraju koristiti zimsku opremu.

Zbog snijega i leda na kolniku obustavljen je promet i zatvorene su:

D506 Dobroselo-Mazin,

D501 Oštrovica-Meja

i ŽC5061 G. Jelenje-Oštrovica

- na te ceste jak vjetar nanosi snijeg i znatno smanjuje vidljivost.

Sljemenska cesta je otvorena za sva vozila uz posjedovanje zimske opreme.

Odrona zemlje, kamenja i snijega ima na gorskim cestama, u usjecima Ličke i Jadranske magistrale, te Istarskog ipsilona, a najčešće na D1 Gračac-Knin, D27 Gračac-Obrovac, te D218 Sučević-Srb-Brotnja.

Još danas i sutra (21. i 22.2.) dionicom autoceste A7, od čvora Jurdani do čvora Matulji (u dužini 200 m kod podvožnjaka Biškupi-Korensko), zbog radova se vozi pretjecajnim trakom, uz ograničenje brzine na 60 km/h.

Radovi uz pristupnu cestu između ceste preko Boraje (D58) i čvora Vrpolje ograničuju brzinu vožnje na 40 km/h.

Rekonstruira se vodovodna i kanalizacijska mreža grada Skradina uz cestu D56 kroz Skradin, pa je zatvoren desni kolnički trak u smjeru Šibenika, a promet se odvija naizmjence lijevim, uz pomoć semafora.

Aktualno stanje na cestama saznajte na našem dežurnom informativnom broju 01/4640 800.

Granični prijelazi - GP Pasjak otvoren je za sav promet u 00,30. Pred Breganom još uvijek čekaju teretna vozila, jer je zbog zimskih uvjeta na slovenskim cestama, za njih još na snazi zabrana vožnje tamošnjim cestama.

Putnička vozila isto tako ne čekaju na prijelaz granice.

Cestom D2 od GP Dubrava Križovljanska do Varaždina nedjeljom je od 6 do 22 sata zabranjen promet teretnim vozilima ukupne mase iznad 7,5 t (iznimno je dopušten onima s dozvolom i vozilima opskrbe).

U trajektnom prometu linija Brestova-Porozina za otok Cres prevozi samo osobna vozila i teretna do 3.5 t, ostali mogu doći preko Krka linijom Valbiska-Merag. Brzobrodska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split je u prekidu. Ostali trajekti zasad plove redovito i bez ograničenja, izvijestio je HAK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙