FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: jak vjetar otežava promet

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Zbog jakog vjetra dionicaautoceste A1 Split-Zagreb, čvor Posedarje-Maslenica-čvor Sv. Rokzatvorena je za sva vozila, dok dionicom autoceste A6, Rijeka-Zagreb,od čvora Delnice do Kikovice ne smiju prometovati vozila teža od 3.5tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom i autobusi, izvijestioje jutros HAK.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Zbog jakog vjetra dionica autoceste A1 Split-Zagreb, čvor Posedarje-Maslenica-čvor Sv. Rok zatvorena je za sva vozila, dok dionicom autoceste A6, Rijeka-Zagreb, od čvora Delnice do Kikovice ne smiju prometovati vozila teža od 3.5 tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom i autobusi, izvijestio je jutros HAK.

Zbog sniježnih nanosa za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zatvorene su slijedeće državne ceste, dok je za ostala vozila obavezno posjedovanje zimske opreme:

D1 Drežničko Selište-Korenica-Klapavice (Lička magistrala), D23 Senj-Vratnik-Žuta Lokva-Brinje-Jezerane (obilazak tunela Mala Kapela), D25 Korenica-Bunić-Gospić-Karlobag, D50 Žuta Lokva-Otočac-Gospić-Gračac, D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D522 Udbina-Lovinac (spoj na autocestu A1), D32 Drežnica-Jezerane, D42 Saborsko-Poljanak-Selište i D52 Špilnik-Zalužnica-Vrhovine-D1.

Zbog jake bure dionica Jadranske magistrale (D8) Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena i Paški most otvoreni su samo za osobna vozila.

Krčki most te dionica Jadranske magistrale Vidikovac-Novi Vinodolski-Senj zbog jakog vjetra zatvoreni su za 1. skupinu vozila, odnosno autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle.

Zbog sniježnih nanosa dionicom Ličke magistrale Korenica-Pećane zabranjen je promet svim vozilima. Osobna vozila i teretna do 7.5 tona preusmjeravaju se na pravac: Debelo Brdo-D25-Korenica i obrnuto, dok se teretna vozila iznad 7.5 tona preusmjeravaju iz pravca Korenice na D25-Vrpile-Bunić-D50-Gospić-Gračac i obrnuto.

Državnim cestama D414 Ston-Orebić i D415 Donja Banda-Trpanj na otoku Pelješcu dozvoljeno je prometovanje svim vozilima uz posjedovanje zimske opreme.

Jak vjetar i snijeg usporavaju promet na pojedinim cestama dalmatinskog zaleđa, Lici, Gorskom kotaru te istočnoj Slavoniji.

U središnjem dijelu zemlje, Slavoniji te posebice u gorju kolnici su mjestimice mokri i skliski, pa savjetujemo oprezniju vožnju.

Odrone zemlje i kamenja treba očekivati na gorskim cestama, u usjecima Ličke i Jadranske magistrale, te duž Istarskog ipsilona.

Svim graničnim prijelazima prometuje se bez dužih zadržavanja.

U prekidu su sve trajektne linije za otoke Pag i Rab (Jablanac-Mišnjak) te na linijama Sumartin-Makarska, Split-Rogač, te katamaranske Jelsa-Bol-Split i Ubli-V. Luka-Hvar-Split. Trajekt na liniji Porozina-Brestova za otok Cres ne prevozi vozila 1. kategorije: vozila s kamp-prikolicom, autobuse i tegljače, prevozi samo osobna vozila i teretna do 3,5 t. Ostali trajekti plove redovito na svim linijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙