FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sundance festival: Brosnan i Costner obnavljaju karijere

ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - U mladim su danima Kevin Costner iPierce Brosnan igrali glavne uloge u filmovima, ali ovaj tjedan nafestivalu u Sundanceu isprobali su nove, zrelije uloge.
ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - U mladim su danima Kevin Costner i Pierce Brosnan igrali glavne uloge u filmovima, ali ovaj tjedan na festivalu u Sundanceu isprobali su nove, zrelije uloge.

Mladi holivudski glumci, na pitanje o karijeri, gotovo uvijek kažu da su svoje uloge dobili igrom slučaja, što nije osobito zanimljivo. Nasuprot njima, 52-godišnji Brosnan i dvije godine mlađi Costner, priznaju da aktivno smišljaju strategiju za godine koje su im preostale na velikom ekranu. Njihovi odgovori i njihov izbor čine se puno zanimljivijima.

Oni tvrde da će nezavisni filmovi biti početak novih faza njihove glume jer im niskobudžetni filmovi daju više slobode izražavanja i mogućnosti glumačkoga rasta.

Filmski festival Sundance koji je počeo u četvrtak, odmah je zaintrigirao javnost i političkom notom koju je inicirao Robert Redford: on je nezavisni film nazvao glasom neslaganja i potaknuo filmaše da kažu što misle.

Zastor se nad američkim festivalom nezavisnih filmova podignuo isti dan kad je predsjednik George W. Bush bio na drugoj inauguraciji, a Redfordu, oscarovcu glumcu i redatelju filmova poput "Žalac" i "Obični ljudi", to nije promaklo.

Prepunoj dvorani na premijeri komedije o toleranciji "Happy Endings", Redford je rekao kako će taj festival pružiti platformu za raznoliku skupinu filmaša koji žele nešto reći o ovim vremenima.

"Ovo je zapravo festival o različitim mišljenjima u filmu koja odražavaju, malo preciznije, svijet u kojem živimo", prenosi njegove riječi agencija Reuters.

Ljudi vjeruju da su vremena ili "kaotična" ili "na liniji", ovisno o svojem mjestu u političkome spektru. Redford je poznat po zalaganju za ekologiju i slobodu izražavanja.

Filmski festival Sundance Redford je utemeljio 1981. kao mjesto na kojem će mali filmovi dobiti veću važnost, a održava se u Park Cityju, istočno od Salt Lake Cityja.

Počeo je kao mali festival, a danas privlači holivudske stručnjake koji se nadaju da će naletjeti na nebrušeni dragulj, a dolazi i sve više filmskih zvijezda pa Sundance nailazi i na kritike da je postao previše "mainstream".

Sundance je glavni američki filmski festival za nezavisne filmove snimljene izvan holivudskih studija, a često ga kritiziraju da nudi jednostavnu smjesu art-filmova i komercijalnih. Ali ove godine, više nego ikad, publici se čini kako Hollywood i nezavisni trebaju jedni druge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙