FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CBR: Hrvatska novom uredbom ne želi otjerati nautičare

MUENCHEN, 21. veljače 2005. (Hina) - Cilj Uredbe za dolazak stranihplovila u hrvatsko more, koja je na snazi od 12. siječnja ove godine,je suzbiti crni charter, a ne otjerati nautičare iz Jadrana, poručioje stranim nautičarima pomoćnik ministra mora, turizma, prometa irazvitka Robert Bačac u Muenchenu na Turističkom sajmu CBR 2005.
MUENCHEN, 21. veljače 2005. (Hina) - Cilj Uredbe za dolazak stranih plovila u hrvatsko more, koja je na snazi od 12. siječnja ove godine, je suzbiti crni charter, a ne otjerati nautičare iz Jadrana, poručio je stranim nautičarima pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Robert Bačac u Muenchenu na Turističkom sajmu CBR 2005.

Bačac je to, kao predstavnik hrvatskog turističkog resora, naglasio na jučerašnjem tradicionalnom susretu europskih nautičara, skipera i vlasnika plovila, koji se svake godine održava u sklopu CBR-a.

Susret je o kupio oko 200 sudionika, a uz prezentaciju turske nautičke ponude vruća tema bila je nova hrvatska uredba.

Inozemni nautičari i vlasnici plovila su u zadnjih mjesec dana po europskim turističkim sajmovima već iskazali nezadovoljstvo tom uredbom, jer im se, kako su rekli i na CBR-u, ne sviđa što moraju prijavljivati svoje goste na brodu i što im se ograničava broj osoba na brodu.

Na to im je Bačac odgovorio da Hrvatska nikako ne želi ograničiti ničiju privatnost, nego spriječiti nelegalno iznajmljivanje plovila, što je u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina uzelo dosta maha.

Dodao je i da se time očekuje da se broj procijenjenih oko tisuću nelegalnih plovila u idućih godinu dana prepolovi. Stvari su jednostavnije, kazao je, ako se plovilo stavi pod hrvatsku zastavu, za što su zanimanje u proteklih mjesec dana već pokazali vlasnici oko tisuću stranih plovila.

Napomenuo je da svaka država taj problem rješava drukčije, a da se Hrvatska odlučila za uvođenje vinjete i popisa putnika na plovilu, čime se u jednom rješavaju sve pristojbe.

Bačac je okupljenim nautičarima kazao i da će slijedom primjedbi iz inozemstva hrvatska Vlada za dvadesetak dana izmijeniti dijelove te Uredbe, i to tako da se posada i popis putnika ne moraju prijaviti odjednom za cijelu godinu, nego će se osobe prijavljivati kada dolaze. Izmijenit će se i dio o ukupnom broju osoba koje smiju boraviti na plovilu, pa će ih tako moći biti 30 posto više nego što je kapacitet broda, a prije je bilo 20 posto.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙