FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 4. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 4. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Hrvatski sabor osnovao je danas povjerenstvo koje treba utvrditi činjenice vezane za poslovanje državnih i tvrtki u vlasništvu pojedinih dužnosnika, konkretno, Radimira Čačića iz HNS-a i Zlatka Tomčića, HSS. Saborska većina usprotivila se osnivanju povjerenstava koje je trebalo utvrditi način na koji su današnju imovinu stekli premijer Ivo Sanader i ministar u ostavci Miomir Žužul. Potreban broj glasova nisu dobili ni oporbeni zahtjevi da se osnuju istražna povjerenstva za 'slučaj Puljiz', te okolnosti pod kojima je poništen prvi natječaj za dodjelu koncesije za trećeg operatora u mobilnoj telefoniji. Sabor je glasovanjem završio ovotjedni rad, a 12. sjednicu nastavlja u srijedu.

OSIJEK - Dvogodišnje predsjedanje Skupštinom Euroregionalne suradnje Dunav-Drava-Sava na današnjoj sjednici Skupštine u Osijeku preuzela je Republika Mađarska, a za predsjednika je izabran Ferenz Kekesh. Kekesh rekao je kako je ta regionalna suradnja vrlo važna i to prije svega u izgradnji koridora Vc. Mađarska je već osigurala značajna sredstva za izgradnju koridora Vc i počela je s izgradnjom pojedinih dijelova dionice, a sljedeće godine izgradnja bi trebala početi na hrvatskoj strani. U protekle dvije godine Skupštinom Euroregionalne suradnje Dunav-Drava-Sava predsjedala je Bosna i Hercegovina.

METKOVIĆ - Dubrovačko-neretvanski župan Ivan Šprlje proglasio je elementarnu nepogodu za područje dijela doline Neretve, koje obuhvaća područja Metkovića i Opuzena. Proglašenje elementarne nepogode za dio doline Neretve uslijedilo je nakon što je Udruga plasteničke proizvodnje doline Neretve zatražila brzu pomoć od države zbog nedavnog snijega i leda koji su prouzročili veliku štetu na plastenicima. Više od polovice plastenika u dolini Neretve potpuno je uništeno, a u udruzi štetu procjenjuju na oko pet milijuna kuna.

ĐAKOVO - Predsjednica DC-a i ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt izjavila je kako na večerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalu sigurnost, čiji je član, očekuje odgovor o daljnjim koracima koji bi, kako je rekla, "iskoordinirali sve u zemlji - odvjetništvo, policiju, službe, da se utvrdi gdje se nalazi general Ante Gotovina". Škare Ožbolt danas je u Đakovu otvorila prostorije DC-a. Komentirajući grafite potpore generalu Gotovini "Izdajte Antu, izdali ste sebe" i "Ante Gotovina, ne damo te", koji su jutros osvanuli u središtu Đakova, a jedan i na zgradi policije, koji je odmah uklonjen, predsjednica DC-a rekla je da "oni koji pišu takve grafite, ne vide dalje od zida".

ZAGREB - Krajem siječnja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje evidentirano je 326.938 nezaposlenih osoba, što je za 2,9 posto ili za 9.361 osoba više nego u mjesecu prije, te za 0,6 posto ili za 1.973 osobe više nego u siječnju 2004. godine, podaci su objavljeni danas na web stranicama Zavoda. To je prvi put nakon više od dvije godine da se i na godišnjoj razini iskazuje (blago) povećanje ukupnog broja nezaposlenih. Na mjesečnoj razini porast nezaposlenosti bilježi se već šesti mjesec zaredom, što se može povezati i sa sezonskim kretanjima u zapošljavanju.

ZAGREB - Zagrebačka pjevačica Zdenka Kovačiček i njezini gosti održat će na Valentinovo, 14. veljače, humanitarni koncert u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog", a prikupljenim novcem obnovit će se 18 soba na djevojačkom odjelu Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava. Najavile su to danas na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, Zdenka Kovačiček, predstavnice udruga Klub poslovnih žena i B.a.B.e te članica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Vesna Škulić, koja je i sama srednju školu završila u tom Centru. Uz Grad Zagreb, taj će saborski Odbor biti i pokrovitelj koncerta "Žene za žene", na kojem će, uz Zdenku Kovačićek, nastupiti i Gabi Novak, Maja Vučić, Matija Dedić i drugi.

SLAVONSKI BROD - Šest novčanica od 500 kuna na svom je računalu krivotvorio maloljetni šesnaestogodišnjak iz okolice Slavonskog Broda, priopćila je PU brodsko-posavska. Utvrđeno je kako su novčanice u optjecaj stavili D. H. (20) i I. F. (19). Protiv njih, kao i maloljetnika koji ih je izradio, policijski službenici podnose kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetniku za mladež u Slavonskom Brodu zbog osnovane sumnje u krivotvorenje novca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙