FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare Ožbolt i Crnić posjetili gradilište budućeg Trga pravde

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt i predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić posjetili su danasgradilište budućeg Trga pravde, na prostoru bivše vojarne u Selskojulici, na koji bi do kraja 2007. trebali biti premješteni sviprvostupanjski zagrebački sudovi i Općinsko državno odvjetništvo.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić posjetili su danas gradilište budućeg Trga pravde, na prostoru bivše vojarne u Selskoj ulici, na koji bi do kraja 2007. trebali biti premješteni svi prvostupanjski zagrebački sudovi i Općinsko državno odvjetništvo.

Trg pravde prostirat će se na više od 63 tisuće četvornih metara.

Ministrica pravosuđa i predsjednik Vrhovnog suda obišli su i gradilište zgrade budućeg Kaznenog odjela Općinskog suda u Zagrebu u kojoj će biti 38 sudnica. Zgrada, koja će također biti u sklopu Trga pravde, trebala bi biti dovršena u svibnju ove godine, a vrijednost radova je oko 19,5 milijuna kuna.

Ivica Crnić kazao je da će suci tu imati primjerenije uvjete za rad, da će troškovi održavanja biti znatno niži, a sigurnost suda i stranaka primjerenija. Najavio je da bi se zagrebački Općinski sud podijelio na dva suda - Kazneni sud koji bi bio smješten na Trgu pravde i Građanski sud koji bi ostao u Palači pravde.

Crnić očekuje da će se time povećati učinkovitost zagrebačkog Općinskog suda koji je najopterećeniji sud u Hrvatskoj.

Ministrica Škare Ožbolt kazala je da je većina zagrebačkih sudova sada smještena u unajmljenim prostorima. Dodala je da će se u budućnosti na javnom natječaju prodati i Palača pravde, koja je u vlasništvu države, te da bi se od tih novaca izgradile nove zgrade na Trgu pravde.

Ministrica je najavila skoro raspisivanje javnog natječaja za čišćenja prostora budućeg Trga pravde i gradnje javne garaže u okviru tog projekta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙