FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare Ožbolt i I. Crnić o suradnji s Haagom

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt izjavila je danas da su svakodnevne akcije s ciljem da seutvrdi gdje je general Ante Gotovina, odgovor na pitanja o mogućojodgodi početka pregovora s Europskom unijom.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt izjavila je danas da su svakodnevne akcije s ciljem da se utvrdi gdje je general Ante Gotovina, odgovor na pitanja o mogućoj odgodi početka pregovora s Europskom unijom.

Ministrica Škare Ožbolt to je izjavila odgovarajući na novinarska pitanja tijekom posjeta gradilišta budućeg Trga pravde kojeg je obišla zajedno s predsjednikom Vrhovnog suda Ivicom Crnićem.

Upitani o mogućnosti da hrvatsko pravosuđe iz Haaga preuzme neke predmete Crnić je rekao da ih je hrvatsko pravosuđe spremno preuzeti jer su naši suci educirani i imaju iskustava u suđenjima za ratne zločine.

"Mislim da se ta suđenja mogu provesti na objektivan i korektan način, a bit će osigurani i tehnički uvjeti", rekao je Crnić.

Svi županijski sudovi sposobni su provesti suđenja, a koji bi sud sudio "vukovarskoj trojci", vukovarski ili zagrebački odlučit ćemo kada budemo znali je li nam Haaški sud taj predmet predao, rekao je Crnić zamoljen da komentira navodni rivalitet između Zagreba i Vukovara o organiziranju takvog suđenja.

Novinari su naveli kako se vukovarski branitelji protive da se "vukovarskoj trojci", oficirima JNA, Šljivančaninu, Mrkšiću i Radiću sudi u Hrvatskoj jer su maksimalne kazne za zločine za koje su osumnjičeni 20 godina, dok su na Haaškom sudu i inozemstvu znatno veće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙