FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poteškoće Zagreb-transa s dovršetkom posla u Novom Sadu

NOVI SAD/ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Nezadovoljni odlukomsrbijanskog Ministarstva za kapitalne investicije, koje je"Zagreb-transu" izdalo dozvolu za unutarnji transport cisterni tvrtke"Rodić MB", tamošnji su prijevoznici danas blokirali Luku Novi Sad.
NOVI SAD/ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Nezadovoljni odlukom srbijanskog Ministarstva za kapitalne investicije, koje je "Zagreb-transu" izdalo dozvolu za unutarnji transport cisterni tvrtke "Rodić MB", tamošnji su prijevoznici danas blokirali Luku Novi Sad.

Posao vrijedan pola milijuna eura povjeren je hrvatskoj tvrtki uz obrazloženje da u Srbiji ne postoji prijevoznik koji je sposoban za prijevoz izvangabaritnih cisterni, prenijeli su srbijanski mediji.

Ti mediji navode da su luku svojim vozilima blokirali predstavnici udruge "Međunarodni transport", koja okuplja 90 posto tamošnjih prijevoznika, revoltirani odlukom Ministarstva da se posao povjeri inozemnom transportnom poduzeću.

Oni tvrde da u Srbiji najmanje pet transportnih tvrtki ima kapacitete za prijevoz takvih cisterni, te da je odluka resornog ministarstva "protuzakonita".

Riječ je o prijevozu 48 posuda za fermentaciju velikih dimenzija, za potrebe pivovare MB Rodić iz novosadske luke do 15 kilometara udaljene pivovare, pojašnjava voditelj prodaje Zagreb-transa Tomislav Lukavečki.

Zagreb-trans, kako je rekao, uspio je dosad prevesti 43 posude, unatoč dvomjesečnoj opstrukciji prijevozničke tvrtke Bora Kečić, koja učestalo onemogućuje transport blokadom prometnica za što koristi svoja vozila.

Ta tvrtka osporava zakonitost dodjele posla Zagreb-transu smatrajući da je posao trebao biti dodijeljen njoj ili nekoj drugoj srbijanskoj tvrtki.

No Tomislav Lukavečki kaže da je Zagreb-trans dobio posao na međunarodnom natječaju njemačkog otpremničkog poduzeća LS Cargo jer je istaknuo najbolju ponudu.

On očekuje da će posao prijevoza fermentacijskih posuda ipak biti uskoro završen, naglašavajući pritom da za dovršetak posla Zagreb-trans ima svu potrebnu dokumentaciju kao i potporu Luke Novi Sad, tvrtke MB Rodić i drugih subjekata zaduženih za sigurnost transporta.

(Hina) xduk/jsta yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙