FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija nastavlja primjenjivati uredbu EU iz 1993.

LJUBLJANA,17. veljače 2005.(Hina) - Slovensko Ministarstvo prometapriopćilo je u četvrtak popodne da je iz Bruxellesa dobilo tumačenje opravilnosti slovenske interpretacije tumačenja europske uredbe iz1993. godine na osnovi koje je prije dva tjedna počelo hrvatskimprijevoznicima , s obzirom na to da su iz "trećih država" koji nespadaju u zajednički europski carinski prostor, naplaćivati 3-postotniiznos za privremeni uvoz vozila ako voze robu u zemlje Europskeunije.
LJUBLJANA,17. veljače 2005.(Hina) - Slovensko Ministarstvo prometa priopćilo je u četvrtak popodne da je iz Bruxellesa dobilo tumačenje o pravilnosti slovenske interpretacije tumačenja europske uredbe iz 1993. godine na osnovi koje je prije dva tjedna počelo hrvatskim prijevoznicima , s obzirom na to da su iz "trećih država" koji ne spadaju u zajednički europski carinski prostor, naplaćivati 3-postotni iznos za privremeni uvoz vozila ako voze robu u zemlje Europske unije.

"Opća uprava za transport i energiju danas nam je potvrdila da je primjena carinske uredbe na osnovi koje smo ograničili prijevoz robe za prijevoznike iz trećih država pravilna", izjavio je za slovensku agenciju STA Matjaž Vrčko iz Ministarstva prometa.

Po njegovim riječima, stajalište je Bruxellesa da Slovenija na osnovi bilateralnog sporazuma s Hrvatskom ne može određivati uvjete vožnje u Europskoj uniji i da bi takvo stajalište prema prijevoznicima iz trećih država trebale imati i druge zemlje EU-a.

Stajalište Europske komisije da uvjeti za prijevoz robe između Slovenije i Hrvatske jesu njihova bilateralna stvar koju same trebaju riješiti odnosi se dakle samo na pitanje transportnih dozvola za prijevoz iz jedne u drugu državu, dakle iz Slovenije u Hrvatsku i obrnuto, navodi STA.

Slovenski izvori podsjećaju da je Ministartsvo prometa u srijedu sugeriralo rješenje "kamionskog rata" preko komisije dvaju ministarstava nakon što stigne tumačenje iz Bruxellesa o spomenutoj uredbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙