FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavništvo HTZ-a u Pragu proglašeno najboljim u Češkoj

ZAGREB/PRAG, 18. veljače 2005. (Hina) - Predstavništvo Hrvatsketurističke zajednice (HTZ) u Pragu proglašeno je danas na turističkomsajmu "Holiday World 2005" najboljim stranim turističkimpredstavništvom za 2004. u toj zemlji, a a Hrvatska je sedmu godinu zaredom proglašena inozemnom destinacijom broj jedan u 2004. za češketuriste, izvijestila je iz Praga direktorica HTZ-ovog predstavništvaMirjana Žilić.
ZAGREB/PRAG, 18. veljače 2005. (Hina) - Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Pragu proglašeno je danas na turističkom sajmu "Holiday World 2005" najboljim stranim turističkim predstavništvom za 2004. u toj zemlji, a a Hrvatska je sedmu godinu za redom proglašena inozemnom destinacijom broj jedan u 2004. za češke turiste, izvijestila je iz Praga direktorica HTZ-ovog predstavništva Mirjana Žilić.

Priznanje i pripadajuću nagradu HTZ-ovo predstavništvo u Pragu dobilo je od britanskog stručnog turističkog magazina "Travel Trade Gazzete" (TTG), koji ju dodjeljuje temeljem ocjene turističkih profesionalaca u pojedinim zemljama.

U konkurenciji je bilo 15-ak stranih turističkih predstavništva koliko ih djeluje u Češkoj.

Predstavništvo HTZ-a u Pragu, napominje Žilić, postiglo je dobru suradnju s češkim turističkim partnerima te medijima.

Na međunarodnom turističkom sajmu "Holiday World 2005", koji se u Pragu održava od 17. do 20. veljače, objavljen je i službeni češki podatak da je Hrvatsku lani posjetilo 875 tisuća Čeha od ukupnih 3,7 milijuna koliko ih je putovalo na odmore u inozemstvo. Na drugom mjestu je, kaže Žilić, Slovačka, koju je lani posjetilo 470 tisuća Čeha, a slijede Italija, Grčka, Tunis i druge zemlje.

I ove godine za Hrvatskom u Češkoj ima dosta zanimanja, a Žilić kaže kako se očekuje minimalno sličan posjet čeških turista Hrvatskoj kao lani, a moguća su i povećanja.

Naglašava i da je konkurencija na češkom tržištu vrlo jako te da se Česima, koji i sve više putuju, nudi i sve više inozemnih turističkih destinacija, među kojima su posebno povoljne one tzv. dolarske poput Tunisa, Egipta i sličnih.

Na sajmu "Holiday World 2005" nastupa više od 700 izlagača iz oko 50 zemalja svijeta, a Hrvatska svoju turističku ponudu predstavlja na štandu od 114 metara četvornih.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙