FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatni medvjed: bez očitog favorita među 22 filma u konkurenciji

BERLIN, 18. veljače 2005. (Hina/AFP) - Nijedan se favorit ne ističemeđu 22 filma u konkurenciji za Zlatnog medvjeda na 55. međunarodnomfilmskom festivalu u Berlinu uoči objave dobitnika u subotu, čime seprognozere baca u očaj s obzirom na odabir filmova koji neki nazivajurazočaravajućim.
BERLIN, 18. veljače 2005. (Hina/AFP) - Nijedan se favorit ne ističe među 22 filma u konkurenciji za Zlatnog medvjeda na 55. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu uoči objave dobitnika u subotu, čime se prognozere baca u očaj s obzirom na odabir filmova koji neki nazivaju razočaravajućim.

Četiri filma međutim imaju, čini se, malo više izgleda od ostalih a to je ponajprije "Sometimes in April", Haićanina Raoula Pecka, o ruanskom genocidu.

"Sophie Scholl" koja pripovijeda o posljednjim danima studentice članice pokreta otpora koja je osuđivala nacizam, također je ozbiljan kandidat, jednako kao i "Paradise now" o dvojici mladih Palestinaca terorista samoubojica i njihovim priprema za napad na Tel Aviv.

Francuska ima izgleda zahvaljujući filmu "Šetač na Champ de Marsu" Roberta Guediguiana. Uloga Michela Bouqueta koji utjelovljujuje Francoisa Mitterranda posljednjih mjeseci njegova života, oduševio je posjetitelje festivala.

Zajednička točka ta četiri filma su povijest i politika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙