FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Film "Slučajna suputnica" S. Jurdane večeras na festivalu u Švicarskoj

ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Film "Slučajna suputnica",prvijenac redatelja Srećka Jurdane, nastao u produkciji zagrebačkog"Interfilma" i Hrvatske televizije, svjetsku će premijeru imativečeras na jubilarnom 40. filmskom festivalu u Solothurnu uŠvicarskoj, priopćeno je danas iz "Interfilma".
ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Film "Slučajna suputnica", prvijenac redatelja Srećka Jurdane, nastao u produkciji zagrebačkog "Interfilma" i Hrvatske televizije, svjetsku će premijeru imati večeras na jubilarnom 40. filmskom festivalu u Solothurnu u Švicarskoj, priopćeno je danas iz "Interfilma".

Kako se dodaje, bit će prikazan u posebnom programu zajedno s recentnim ostvarenjima iz regije na festivalu koji je počeo 24. i traje do 30. siječnja.

Film "Slučajna suputnica" pustolovna je drama koja prati život dvadesetogodišnje Vanje koja radi u prastaroj provincijskoj manufakturi, živi s roditeljima i rodbinom u skromnoj, derutnoj kućici, a mjesecima nije dobila plaću.

Kad joj "pukne film", ona napušta i posao i dom i s ruksakom na leđima odlazi autostopom u Zagreb.

Tu počinje njezina avantura prepuna bizarnih slučajnih susreta i suputnika, a pustolovna ljepotica svoju inteligenciju i seksualnu atraktivnost koristi kao adute koji je izvlače iz životnog očaja.

Naslovne uloge u filmu ostvarili su Dora Fišter, Zlatko Ožbolt, Cintija Ašperger i Ante Prkačin.

Film "Slučajna suputnica" na 51. Pulskom filmskom festivalu prošle godine osvojio je nagradu "Breza" za debitantski film, a i Dora Fišter dobila je nagradu za najbolju debitanticu.

Filmski festival u Solothurnu jedan je od najstarijih u Švicarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙