FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Qaida na Levantu tvrdi da nije ubila Haririja

DUBAI, 15. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Priopćenje koje se pripisujeal Qaidi, a koje je postavljeno na Internet u utorak, opovrgava da suislamisti ubili bivšeg libanonskog premijera Rafika al-Haririja itvrdi da iza napada stoje sirijski ili izraelski obavještajci.
DUBAI, 15. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Priopćenje koje se pripisuje al Qaidi, a koje je postavljeno na Internet u utorak, opovrgava da su islamisti ubili bivšeg libanonskog premijera Rafika al-Haririja i tvrdi da iza napada stoje sirijski ili izraelski obavještajci.

Priopćenje je potpisala nepoznata skupina - Organizacija al Qaide na Levantu. Ono je postavljeno na islamističku web stranicu, koju često koristi al Qaida, dan nakon što je druga nepoznata islamistička skupina preuzela odgovornost za napad u Bejrutu u kojem je ubijen Hariri.

"Optuživanje skupina džihada i salafista za ono što se dogodilo u Bejrutu je potpuna izmišljotina", stoji u priopćenju. "Prioriteti skupina džihada na Levantu su pružanje potpore našoj braći u Iraku i Palestini, a ne dizanje automobila u zrak".

"Ovo je očito operacija koju je isplanirala jedna državna obavještajna agencija...i za to bi mogao biti odgovoran Mosad, ili sirijski ili libanonski režim".

Bivši libanonski premijer Rafik Hariri, zajedno s još devet drugih osoba, ubijen je u ponedjeljak u bombaškom napadu u Bejrutu. Levant je povijesno ime za regiju koja uključuje današnju Siriju, Libanon, Izrael, Jordan i palestinske teritorije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙