FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Rimu počelo suđenje pripadnicima novih Crvenih brigada

RIM, 17. veljače 2005. (Hina/AR) - U Rimu je u četvrtak počeo procesprotiv pripadnika novih Crvenih brigada optuženih za ubojstvostručnjaka za radno pravo i savjetnika talijanske vlade MassimaD'Antonea.
RIM, 17. veljače 2005. (Hina/AR) - U Rimu je u četvrtak počeo proces protiv pripadnika novih Crvenih brigada optuženih za ubojstvo stručnjaka za radno pravo i savjetnika talijanske vlade Massima D'Antonea.

Pred sudom u zatvoru Rebibbia u Rimu odgovara 15 optuženika, od kojih je četvero optuženo za ubojstvo profesora D'Antonea 20. svibnja 1999. godine u središtu Rima, dok su ostali optuženi za zločinačko udruživanje i subverzivno djelovanje.

Među optuženima za ubojstvo profesora D'Antone je i Nadia Desdemona Lioce koja je sudjelovala u pucnjavi u vlaku Rim - Firenca. Tada su poginuli jedan policajac i jedan pripadnik organizacije novih Crvenih brigada.

Proces je počeo odlukom Lioce o oduzimanju mandata njenom odvjetniku, Attiliju Baccioliju. Lioce je također izjavila da ne priznaje sud jer ne priznaje "takvu talijansku državu". Suđenje će se nastaviti 14. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙