FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srednjoškolski sindikat najavio kaznenu prijavu protiv vlade

OSIJEK,16. veljače 2005.(Hina) - Nezavisni sindikat zaposlenih usrednjim školama (NZZSŠ) najavio je danas u Osijeku da će kaznenoprijaviti Vladu jer nije potpisan novi kolektivni ugovor.
OSIJEK,16. veljače 2005.(Hina) - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama (NZZSŠ) najavio je danas u Osijeku da će kazneno prijaviti Vladu jer nije potpisan novi kolektivni ugovor.

Sindikalna povjerenica za Osječko-baranjsku županiju Marica Azenić kazala je na konferenciji za novinare kako će kaznena prijava biti podnesena na temelju odluke sindikalne središnjice, ako se Vlada i Ministarstvo sutra ne očituju o prijepornim odredbama kolektivnog ugovora o povišenju plaća i drugim materijalnim pravima zaposlenika u srednjem školstvu.

Po njezinim riječima Vlada ne prihvaća potpisivanje novoga kolektivnog ugovora iako se, kako tvrdi, na te odredbe odnosi oko pet posto toga dokumenta, a Sindikat ne pristaje na Vladin prijedlog da se izradi jedinstven model praćenja povišenja plaća za cijeli javni sektor, dok se ne ukloni zaostajanje srednjeg školstva za prosjekom neto plaća.

Kazala je kako Sindikat potražuje i isplatu smjenskog rada od siječnja 2002. do siječnja prošle godine za sve djelatnike koji su na to ostvarili pravo te da su, ako Vlaad negativno odgovori, već pripremljene sudske tužbe, kojima će se nastojati osigurati isplata tih tražbina.

NZZSŠ smatra kako je srednjoškolski sustav osiromašen ne samo u financiranju nego i materijalnoj opremljenosti te da se takvom politikom ne može stvoriti obrazovni sustav u skladu s europskim, nego sustav koji će stvarati jeftinu radnu snagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙