FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još jedna kaznena prijava protiv sutkinje Domić

SPLIT, 31. siječnja 2005.(Hina) - Policija je podnijela još jednukaznenu prijavu protiv bivše predsjednice Općinskog suda u SupetruIvane Domić (41) pod sumnjom da je počinila kažnjiva djela zloporabepoložaja i ovlasti, prijevaru i zloporabu povjerenja, oštetivšivlasnike zemljišta na Braču za oko dva milijuna kuna, izvijestila jedanas splitsko-dalmatinska Policijska uprava.
SPLIT, 31. siječnja 2005.(Hina) - Policija je podnijela još jednu kaznenu prijavu protiv bivše predsjednice Općinskog suda u Supetru Ivane Domić (41) pod sumnjom da je počinila kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti, prijevaru i zloporabu povjerenja, oštetivši vlasnike zemljišta na Braču za oko dva milijuna kuna, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Policija je priopćila, ne navodeći identitet osumnjičenika, kako je ponovno prijavila i odvjetnika Zorana Vulovića (48) zbog zloporabe povjerenja svojih klijenata u predmetu koji je vodila sutkinja Domić.

Odjel organiziranog kriminaliteta PU-a, kako se navodi u novoj kaznenoj prijavi, utvrdio je osnovanu sumnju da je bivša sutkinja Domić od lipnja 1999. do studenoga 2003. donijela četiri nezakonite presude u sudskim postupcima, vezanima za ispravak uknjižbe vlasništva, u korist tužitelja, zbog izostanka tuženika.

Utvrđeno je, naime, kako tuženici, stvarni vlasnici zemljišta, nisu ni znali da su stranke u postupku, zbog čega se nisu ni odazvali sudskom pozivu te su propuštali pravne postupke i naposljetku ostali bez svojega vlasništva. Sutkinja Domić, kršeći zakon, donijela je presude zbog izostanka tuženika, koje, kako stoji u kaznenoj prijavi, nije ni pokušala potražiti preko mjerodavnih ustanova, nego im je dodjeljivala privremenoga pravnog zastupnika, odnosno odvjetnika, koji se također nije pojavljivao na zakazanim ročištima.

U rujnu prošle godine policija je također kazneno prijavila supetarsku sutkinju i odvjetnika za kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti te zloporabe povjerenja, kojima su stvarne vlasnike zemljišta tada oštetili za 1,600.000 kuna. Potkraj prošle godine, kad je pokrenut stegovni postupak, Ivana Domić je razriješena s dužnosti predsjednice supetarskog Općinskoga suda, a prošli je tjedan udaljena i sa sudačke dužnosti, dok će DSV konačnu odluku o tome donijeti za dva tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙