FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaznena prijava protiv ravnatelja DES-a

SPLIT,24. siječnja 2005.(Hina) - Protiv ravnatelja splitske ustanove zazapošljavanje invalidnih osoba DES, M.I. (58), Odjel gospodarskogkriminaliteta PU splitsko-dalmatinske podnio je kaznenu prijavu zbogsklapanja više štetnih ugovora kojima je tu ustanovu oštetio za okomilijun i pol kuna, izvijestila je PU splitsko - dalmatinska.
SPLIT,24. siječnja 2005.(Hina) - Protiv ravnatelja splitske ustanove za zapošljavanje invalidnih osoba DES, M.I. (58), Odjel gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske podnio je kaznenu prijavu zbog sklapanja više štetnih ugovora kojima je tu ustanovu oštetio za oko milijun i pol kuna, izvijestila je PU splitsko - dalmatinska.

Uz njega se, nakon dovršene kriminalističke obrade, terete i direktori, odnosno ovlaštene osobe tvrtaka s kojima je sklopio ugovore, i to za poticanje i pomaganje u zloporabi položaja i ovlasti, ovlasti u gospodarskom poslovanju, krivotvorenju službenih isprava i zloporabi u obavljanju dužnosti državne službe.

Ravnatelja Matu Ivanovića (policija navodi samo inicijale) tereti se da je od prosinca 2002. do travnja prošle godine kao ravnatelj ustanove DES, u državnom, gradskom i županijskom vlasništvu, bez suglasnosti Upravnog vijeća zaključio više štetnih ugovora s direktorima poduzeća Tehnotrade iz Daruvara Z. D. (45), direktorom tvrtaka Vidal iz Splita P. K. (46), Gavrilović trgovina iz Petrinje S. Lj. (43), te Matan & Jaranen iz Splita, čiji je vlasnik sam prvoprijavljeni Mate Ivanović.

Usto ga se sumnjiči da je na temelju tih ugovora odobrio i ovjerio plaćanje neistinitih faktura, pogodovao ugovaranju poslova s vlastitim trgovačkim društvom, te ovjerio i odobrio plaćanje neistinitih putnih naloga za djelatnika DES-a J. M. (34) i Vidala P. K.

Navedenim kažnjivim djelima DES-u je nanesena šteta od oko milijun i pol kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙