FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U 2005. ulaganja u kvarnerski turizam milijardu kuna

OPATIJA, 17. veljače 2005. (Hina) - Prema anketi koju je provelaTuristička zajednica Kvarnera u 2005. na području Primorsko-goranskežupanije u turizam će biti uloženo oko milijardu kuna, najviše upoboljšanje i povećanje hotelskih kapaciteta, rekonstrukciju objekatate autokampove.
OPATIJA, 17. veljače 2005. (Hina) - Prema anketi koju je provela Turistička zajednica Kvarnera u 2005. na području Primorsko-goranske županije u turizam će biti uloženo oko milijardu kuna, najviše u poboljšanje i povećanje hotelskih kapaciteta, rekonstrukciju objekata te autokampove.

Izvijestila je to danas na koordinaciji direktora kvarnerskih turističkih zajednica direktorica županijske Turističke zajednice Gordana Medved.

Za promidžbu turističkih odredišta u Primorsko-goranskoj županiji putem inozemnih specijaliziranih časopisa ove je godine osigurano više od pet milijuna kuna. Novac su osigurale turističke zajednice u županiji, Hrvatska turistička zajednica i gospodarstvenici.

Kvarnerska Turistička zajednica ove će se godine predstaviti na oko 100 međunarodnih sajmova, a do sada je nastupila na dvadesetak sajmova.

Po riječima Medved prve povratne informacije ukazuju da je zanimanje za hrvatska turistička odredišta veliko, ali je ocijenila da je rezultate tog zanimanja još rano procjenjivati.

Turistička zajednica Kvarnera ove je godine uvela dvije promidžbene novosti koje će omogućiti izravniji kontakt s gostima pri ponudi obiteljskog smještaja.

Turistička ponuda Kvarnera bit će, osim na sajmovima i u časopisima, predstavljena na glavnim gradskim trgovima i velikim trgovačkim centrima u Austriji, Italiji, Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj te na putničkim brodovima u Danskoj i Njemačkoj.

Na koordinaciji direktora turističkih zajednica iznesene su primjedbe na rad inspekcija u turizmu. Dogovoreno je da se uskoro organizira sastanak predstavnika inspekcija, Porezne uprave, policije, turističkih zajednica i županijske uprave i rasprave postojeći problemi u tom području.

Hrvatska, odnosno gradovi Rijeka, Opatija, Novi Vinodolski, Senj i Krk bit će domaćini Konvencije karnevalskih gradova 2006., pa će na ovogodišnjoj Konvenciji na Malti biti predstavljena hrvatska karnevalska ponuda, rečeno je na skupu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙