FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čile se požalio WTO-u na odluku EK-a o ograničenju uvoza lososa

ŽENEVA, 9. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Čile se požalio predSvjetskom trgovinskom organizacijom (WTO) na odluku Europske unije oograničavanju uvoza lososa, kazao je u srijedu čileanski trgovinskipredstavnik.
ŽENEVA, 9. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Čile se požalio pred Svjetskom trgovinskom organizacijom (WTO) na odluku Europske unije o ograničavanju uvoza lososa, kazao je u srijedu čileanski trgovinski predstavnik.

Ta južnoamerička zemlja, koja je u 2004. izvezla lososa u vrijednosti 1,3 milijardi dolara, kazala je da ograničenja koja je uvela EU nisu poštena i da krše pravila WTO-a.

"Čile je zatražio konzultacije", kazao je ambasador Alejandro Jara, aludirajući na prvu fazu rješavanja svakog spora u WTO-u između zemalja članica.

Europska komisija uvela je zaštitne mjere na uvoz lososa nakon što su se britanski i irski uzgajivači riba požalili da ih iz tog posla istiskuje jeftinija konkurencija iz Čilea, Norveške i Farskih Otoka.

Norveška je također kritizirala ta ograničenja i upozorila da bi mogla zatražiti pomoć u WTO-u.

Iako je Čile odlučio sam izaći pred WTO, kontaktira s Norveškom i ne bi iznenadilo kada bi ona slijedila njegov primjer, kazao je Jara. "Iznenadilo bi me da ne učine ništa", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙