FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik WTO-a požuruje svjetske trgovinske pregovore

DAVOS, 28. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Generalni direktor Svjetsketrgovinske organizacije (WTO) Supachai Panitchpakdi pozvao je zemlječlanice da ubrzaju globalne trgovinske pregovore i odrede svojeciljeve do 14. veljače.
DAVOS, 28. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Generalni direktor Svjetske trgovinske organizacije (WTO) Supachai Panitchpakdi pozvao je zemlje članice da ubrzaju globalne trgovinske pregovore i odrede svoje ciljeve do 14. veljače.

Supachai je kazao da je stanovište većine od 148 trgovinskih zemalja članica da će dovršetak novog kruga pregovora o liberalizaciji trgovine biti u 2006, no upozorio je da još nisu detaljno isplanirale ono što žele postići na ministarskom sastanku WTO-a u Hong Kongu u prosincu ove godine.

"Pokrenuli su se, ali ne dovoljno da bi se moglo zajamčiti ono što bih ja vidio kao pravi napredak u Hong Kongu", kazao je Supachai.

Dodao je da zemlje članice moraju iznijeti ciljeve na sastanku odbora za trgovinske pregovore zakazanom za 14. veljače u Ženevi. "Nadam se da će do tada biti spremne i odvažno reći što žele postići do prosinca ove godine, i kakvu bi vrstu detaljnog plana za ostvarivanje cilja, programe rada željele vidjeti", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙