FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Snijeg pada u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Snijeg od sinoć neprekidno pada uvećem dijelu unutrašnjosti Hrvatske, te se zadržao na kolnicima mnogihcesta, a suhe su tek pojedine ceste u Krapinsko-zagorskoj,Varaždinskoj, Međimurskoj i Istarskoj županiji, te priobalne ceste,izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Snijeg od sinoć neprekidno pada u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske, te se zadržao na kolnicima mnogih cesta, a suhe su tek pojedine ceste u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj, Međimurskoj i Istarskoj županiji, te priobalne ceste, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.

Vjetar je u Gorskome kotaru oslabio, pa je u 6,15 sati ukinuta zabrana prometovanja autocestom A6 Rijeka-Zagreb za teretna vozila iznad 3,5 tona, ona s natkrivenim tovarnim prostorom i autobuse.

Kroz Gorski kotar, Liku, Posavinu i Slavoniju potrebna je zimska oprema

Većih zastoja i gužvi zasad nema, no s porastom koncentracije vozila na glavnim cestama očekujemo i prometne čepove, ali i ograničenja prometa za pojedine kategorije vozila.

Pošto su zimski uvjeti na snazi u većem dijelu unutrašnjosti, zimska je oprema uglavnom obavezna.

Cestom preko Kapele i autocestama A1 Zagreb-Split, te A6 Rijeka-Zagreb vozi se usporeno, a u Lici i Gorskome kotaru, te u Posavini i Slavoniji, brzina vožnje ograničena je uglavnom na 60 do 80 kilometara na sat.

Dijelom Jadranske magistrale Bakar-Senj-Karlobag-Sv. Marija Magdalena zbog bure i dalje ne prometuju autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikli.

Na autocesti A1 Zagreb-Split, duž dionice od vijadukta Božići-tunel Sv. Rok-Maslenica, od jučer puše olujni vjetar zbog čega treba voziti najviše 40 kilometara na sat.

Za prikoličare i tegljače još je na snazi zabrana vožnje na: D42 Saborsko-Poljanak-Selište i na poluotoku Pelješcu, D414 Ston-Orebić i D415 Donja Banda-Trpanj. Za vožnju tim državnim cestama, ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Za sve su skupine vozila otvorene: državne ceste D23 Senj-Žuta Lokva-Jezerane-obilazak tunela Mala Kapela-Josipdol, D50 Žuta Lokva-Otočac-Gospić-Gračac, D1 Drežničko Selište-Plitvice-Korenica-Klapavice (Lička magistrala), D217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D506 Bruvno-Mazin, D25 Korenica-Gospić, D32 Drežnica-Jezerane i D522 Udbina-Lovinac (spoj na autocestu A1).

Putnička vozila na većini graničnih prijelaza prometuju bez duljeg zadržavanja.

Sinoć su zbog bure obustavljene obje trajektne linije s otokom Pagom, a u prekidu je i linija Brestova-Porozina za Cres.

Ostali trajekti uglavnom plove prema plovidbenom redu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙