FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Zbog snijega poteškoće u prometu

ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Slabiji snijeg povremeno pada usredišnjoj, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, Gorskom kotarui Dalmaciji, tek se ponegdje zadržava, a uglavnom se topi na tlu te sukolnici mokri i skliski, u Dalmatinskoj zagori, Lici i Gorskome kotarupotrebna je zimska oprem, izvijestio je jutros u 7,20 sati Hrvatskiauto-klub.
ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Slabiji snijeg povremeno pada u središnjoj, sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, Gorskom kotaru i Dalmaciji, tek se ponegdje zadržava, a uglavnom se topi na tlu te su kolnici mokri i skliski, u Dalmatinskoj zagori, Lici i Gorskome kotaru potrebna je zimska oprem, izvijestio je jutros u 7,20 sati Hrvatski auto-klub.

Od 7 sati državne ceste D23 Senj-Žuta Lokva-Jezerane-obilazak tunela Mala Kapela-Josipdol i D50 Žuta Lokva-Otočac-Gospić-Gračac otvorene su za sva vozila.

Zbog vjetra koji puše duž dionice Jadranske magistrale Bakar-Senj-Karlobag-Sv. Marija Magdalena ne smiju voziti samo vozila prve skupine (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikli).

Zbog sniježnih nanosa dionicom Ličke magistrale Korenica-Pećane zabranjen je promet svim vozilima. Osobna vozila i kamioni bez prikolice preusmjeravaju se na smjer: Debelo Brdo-D25-Korenica i obrnuto.

Zbog jakog vjetra dio autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od Delnica do Kikovice zatvoren je za teretna vozila iznad 3,5 tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom te za autobuse.

Za prikoličare i tegljače zatvorene su slijedeće ceste: D1 Drežničko Selište-Plitvice-Korenica-Klapavice (Lička magistrala), D25 Korenica-Gospić-Karlobag, D217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo i D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo, D32 Drežnica-Jezerane, D42 Saborsko-Poljanak-Selište, D52 Špilnik-Zalužnica-Vrhovine te D522 Udbina-Lovinac (spoj na autocestu A1).

Svi ostali spomenutim cestama voze isključivo sa zimskom opremom.

Državna cesta D506 Bruvno-Mazin-Dobroselo zatvorena je radi olujne bure i sniježne vijavice, koja mjestimično smanjuje vidljivost i na 5 metara.

Za vožnju državnim cestama na poluotoku Pelješcu, D414 Ston-Orebić i D415 Donja Banda-Trpanj, sva vozila moraju imati zimsku opremu.

Otvorena je dionica autoceste A1 Split-Zagreb, od čvora Posedarje preko Masleničkog mosta do čvora Sv. Rok za sva vozila.

Stara cesta kroz Gorski kotar redovito je prohodna, uz obaveznu zimsku opremu.

Paški i Krčki most otvoreni su za sva vozila.

Normaliziran je promet na dionicama Jadranske magistrale Omiš-Makarska, kod mjesta Dubci, cesta je posuta i dopušteno je prometovanje svim vozilima, a uklonjena je i velika stijena koja je otežavala promet na dijelu Drvenik-Gradac, u mjestu Brist.

Odrone zemlje, kamenja i snijega mogući su na gorskim cestama, u usjecima Ličke i Jadranske magistrale, te duž Istarskog ipsilona. Puno ih ima i na D1 Gračac-Knin, D27 Gračac-Obrovac, te D218 Sučević-Srb-Brotnja.

Pojačan je izlaz teretnih vozila iz Hrvatske preko graničnog prijelaza Bajakovo.

Putnička i teretna vozila na ostalim prijelazima prometuju redovno.

Uspostavljene su trajektne linije za otoke Rab i Pag (plovi na duljoj relciji: Prizna-Stara Novalja).

Trajekt Brestova-Porozina za otok Cres prevozi samo osobna vozila i teretna do 3,5 tone.

Ostali trajekti plove redovito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙