FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novica Petrač iznio obranu na suđenju za otmicu Zagorčeva sina

ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Iznošenjem obrane Novice Petrača(25) danas je nastavljeno suđenju skupini optuženoj za otmicumaloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, u veljačiprošle godine.
ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Iznošenjem obrane Novice Petrača (25) danas je nastavljeno suđenju skupini optuženoj za otmicu maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, u veljači prošle godine.

U svom iskazu, vrlo sličan onome iz istrage, Petrač mlađi je ustvrdio kako još ne može shvatiti što mu se dogodilo u zadnjih godinu dana te da niti jednu noć u pritvoru nije zaspao bez razmišljanja o otmici.

On je na početku suđenja, u rujnu prošle godine, kazao da se ne osjeća krivim za otmicu, ali i sudjelovanje u skupini, koja je po tvrdnjama tužiteljstva planirala otmice još neke djece bogatih hrvatskih poduzetnika.

Pred sudskim vijećem Petrač je danas detaljno opisao svoje kretanje na dan otmice, ponovivši i tvrdnje ranijih svjedoka koji su mu davali alibi.

Govoreći o navodnom organizatoru otmice, odbjeglom Ivanu Ici Matekoviću, Petrač je rekao da mu Mateković nikada nije spomenuo otmicu, iako su bili dugogodišnji prijatelji.

Dodao je da je Mateković bio u dobrim odnosima i s generalom Zagorcem. Za svog oca Hrvoja Petrača, koji je također optužen u ovom slučaju Novica je rekao da je bio "istinski šokiran kad je Tomislav Zagorec otet i presretan kad je pušten".

Rekao je i da ga je otac nakon što je doznao za otmicu zatražio da s Matekovićem pomognu Zagorcu prikupiti novac za otpremninu.

Na početku današnjeg suđenja ponovno je saslušan i svjedok Mario Plejić, jer je nakon svog prvog saslušanja sudu prijavio da mu je Ivan Mateković telefonski prijetio.

Uz prvooptuženog Ivana Matekovića, te njegove braće Nikole i Libera, koji su kao i Hrvoje Petrač u bijegu, na optuženičkoj klupi su i Novica Petrač, Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita, Stevo Smrček, Ivan Bastalić i Darko Jajić.

Maloljetni Tomislav Zagorec otet je 23. veljače u Zagrebu, nakon čega su otmičari od njegovog oca zatražili milijun i pol eura, prijeteći da će mu ubiti sina ako im ne isplati otkupninu. General Zagorec je preko dostavljača City expressa otmičarima platio 750 tisuća eura. Preostali iznos otmičari nisu podigli jer su uočili policiju koja je pratila dostavljača, ali su ipak nakon toga oslobodili maloljetnog Tomislava. Osim odbjeglih optuženika policija do danas nije pronašla ni polovinu isplaćene otkupnine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙