FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stubičani nezadovoljni odbijanjem žalbe na gradnju azilantskog centra

STUBIČKA SLATINA, 7. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštiteokoliša, prostornog uređenja i graditeljstva odbilo je žalbu GradaOroslavja, koji se usprotivio izdavanju građevinske dozvole MUP-u zapreuređenje bivše vojarne u Stubičkoj Slatini u prihvatilište zatražitelje azila, rekao je danas Nenad Gospočić, predsjednik Mjesnogodbora Stubičke Slatine.
STUBIČKA SLATINA, 7. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva odbilo je žalbu Grada Oroslavja, koji se usprotivio izdavanju građevinske dozvole MUP-u za preuređenje bivše vojarne u Stubičkoj Slatini u prihvatilište za tražitelje azila, rekao je danas Nenad Gospočić, predsjednik Mjesnog odbora Stubičke Slatine.

Za mještane Stubičke Slatine, koji se lani od travnja oštro protive odluci da se u njihovu selu otvori azilantski centar, odluka Ministarstva je poražavajuća i oni ne odustaju od svoje nakane da pod svaku cijenu spriječe da MUP u njihovu susjedstvu otvori prihvatilište za tražitelje azila, rekao je Gospočić danas Hini.

U obrazloženju resornog ministarstva kaže se da je "žalba odbijena jer je izjavljena od neovlaštene osobe koja nije stranka u postupku" te da je stranka samo investitor radova, odnosno MUP.

Grad se prvo, i to neuspješno, žalio donjostubičkoj Službi za zaštitu okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva jer je MUP-u izdana građevinska dozvola. Po mišljenju Grada, ona je nezakonita jer u konkretnom slučaju nije riječ samo o rekonstrukciji, za što je dozvola izdana, već o prenamjeni dijela vojnog kompleksa.

Kako je rješenje kojim je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva odbilo žalbu Grada Oroslavja konačno u upravnom postupku, Grad Oroslavje može još samo pokrenuti upravni spor Upravnom sudu RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙