FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS od HRT-a zahtjeva ponovo emitiranje Latinice

ZAGREB,16. veljače(Hina) - HNS-ovi saborski zastupnici Dragutin Lesar iAntun Kapraljević ne prihvaćaju HRT-ovo objašnjenje da su prilozi u"Latinici" napravljeni loše i neobjektivno, da nije saslušana i druga,prozvana strana i od odgovornih na HRT-u zatražili da se u redovitomterminu ponovo emitira, ali cjelovita emisija posvećena podrijetluimovine.
ZAGREB,16. veljače(Hina) - HNS-ovi saborski zastupnici Dragutin Lesar i Antun Kapraljević ne prihvaćaju HRT-ovo objašnjenje da su prilozi u "Latinici" napravljeni loše i neobjektivno, da nije saslušana i druga, prozvana strana i od odgovornih na HRT-u zatražili da se u redovitom terminu ponovo emitira, ali cjelovita emisija posvećena podrijetlu imovine.

Tražimo emitiranje Latinice kako ju je pripremio urednik Denis Latin, bez ikakvih cenzorskih zahvata, zatražio je Lesar s današnje konferenecije za novinare.

Svoj zahtjev da se emisija ponovi HNS-ovci su objasnili željom da se zaštiti sloboda medija.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) jučer je izvijestila kako razlog uklanjanja dva priloga iz u ponedjeljak emitirane "Latinice" nije cenzura, već neprofesionalizam.

HRT u priopćenju navodi da je odluku o kraćenju priloga u kojima se analizira podrijetlo imovine aktualnog hrvatskog premijera, vodstvo HRT-a donijelo nakon što je utvrdilo da su u njemu izrečene "optužbe koje nisu potkrijepljene dokumentima".

Također se navodi da se pri odluci o skraćivanju vodilo računa da HRT zbog "Latinice" trenutno ima 13 sudskih sporova u kojima se od nje potražuje više od tri milijuna kuna.

Dodaje se i da je glavni urednik Informativnog programa Vladimir Rončević od Latina zahtjevao da se prilog prilagodi profesionalnim standardima, s čim se on složio, ali je odluku prepustio autoru priloga koji, kako kažu, "nije bio raspoložen

za osobnu intervenciju". U priopćenju se ne navodi tko je skratio sporni prilog.

Latin je, kako prenose pojedini mediji, najavio kako će podnijeti ostavku jer je emisija skraćena bez njegova znanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙