FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS će predložiti novi Zakon o popisu birača

SISAK, 26. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Kluba zastupnikaHrvatske narodne stranke (HNS) u Hrvatskom saboru Dragutin Lesarnajavio je danas u Sisku da će HNS u utorak u saborsku proceduruuputiti prijedlog novog Zakona o popisu birača kojim će se "spriječitiglasovanje 'mrtvih duša' i izborne prijevare".
SISAK, 26. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske narodne stranke (HNS) u Hrvatskom saboru Dragutin Lesar najavio je danas u Sisku da će HNS u utorak u saborsku proceduru uputiti prijedlog novog Zakona o popisu birača kojim će se "spriječiti glasovanje 'mrtvih duša' i izborne prijevare".

Lesar je na konferenciji za novinare izjavio kako se nada da će HNS za taj prijedlog dobiti podršku oporbe i vladajućih u Saboru, te da će se novi zakon primjenjivati već na lokalnim izborima jer će u njega biti ugrađeni najviši europski standardi.

"Ako naš prijedlog ne bude prihvaćen, ne ostaje nam ništa drugo nego da na grobljima postavimo video nadzor", rekao je Lesar.

Saborski zastupnik HNS-a i bivši predsjednik Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Antun Kapraljević ocijenio je prijedlog Zakona o porijeklu imovine, koji predlaže SDP, i zahtjev premijera Ive Sanadera da se povuku prijedlozi za istražna povjerenstva za njega i Miomira Žužula kao "nastojanja da se ne počne raditi po zakonu".

HNS će ustrajati na raščišćavanju svih slučajeva sukoba interesa, korupcije i zlouporabe položaja sve dok se u hrvatsku politiku ne uvedu europski etički i zakonodavni standardi, rekao je Kapraljević.

Predsjednik Županijskog vijeća HNS-a Sisačko-moslavačke županije Darinko Dumbović ocijenio je odluku Hrvatskih autocesta i Vlade o odgodi izgradnje treće dionice autoceste Zagreb-Sisak od Lekenika do Siska i Mošćenice poslije 2007. godine kao "potvrdu neodgovornosti vladajućeg HDZ-a prema građanima Siska i Sisačko-moslavačke županije", jer su prije predsjedničkih izbora najviši dužnosnici HDZ-a i Vlade obećavali da će sve dionice autoceste biti izgrađene do 2007.

Zastupnici HNS-a u Hrvatskom saboru, najavio je Lesar, postavit će Vladi pitanje o odgodi izgradnje treće dionice autoceste i tražiti da se cijela trasa izgradi do 2007. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙