FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iskorak: Autor popisa homoseksualaca nije naš član

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Iz Udruge za prava seksualnihmanjina Iskorak danas su opovrgnuli da je 31-godišnji muškarac,navodni autor popisa homoseksualaca iz Hrvatske koji zadnjih danakruži Internetom, član njihove Udruge.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Iz Udruge za prava seksualnih manjina Iskorak danas su opovrgnuli da je 31-godišnji muškarac, navodni autor popisa homoseksualaca iz Hrvatske koji zadnjih dana kruži Internetom, član njihove Udruge.

"Muškarac koji se sinoć sam prijavio policiji, tvrdeći da je autor popisa, nije naš član i nema apsolutno nikakve veze s Iskorakom", izjavio je Hini glasnogovornik te Udruge Branimir Luka Tomić, opovrgnuvši tako izjavu glasnogovornice zagrebačke policije Gordane Vulame da je riječ o članu Udruge Iskorak.

Po riječima glasnogovornika te udruge, 31-godišnji muškarac jučer se javio na SOS telefon te Udruge i zatražio pomoć, rekavši da je on autor popisa homoseksualaca koji kruži Internetom.

"Mi smo mu ponudili pomoć i nakon razgovora otpratili smo ga u policijsku postaju", kazao je Branimir Luka Tomić.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da 31-godišnji muškarac, kojemu nije otkrila identitet, tvrdi kako je popis homoseksualaca sastavio za svoje osobne potrebe te da ga on nije distribuirao putem Interneta, nego pretpostavlja da je to učinio netko od njegovih prijatelja ili poznanika koji su imali pristup njegovom računalu s kojega su najvjerojatnije presnimili popis.

Muškarac je policiji donio i popis na kojemu su, kako kažu u policiji, imena, prezimena, nadimci, brojevi telefona i ostali osobni podaci oko 350 homoseksualaca.

Policija je najavila da će taj popis usporediti s popisom do kojega je došla Udruga Iskorak. U toj Udruzi, pak, opovrgavaju da je na popisu 350 osoba, odnosno 800 kako pišu mediji, te tvrde da je riječ o 440 imena.

Glasnogovornik Iskoraka kaže da među njima nije niti jedan njihov član te da zbog toga Udruga do sada nije ni podigla kaznenu prijavu.

U policiji kažu da nitko od osoba s popisa još nije podnio kaznenu prijavu i da za sada nema elemenata za kaznenim progonom po službenoj dužnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙