FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: sporazum o provedbi programa socijalne skrbi

KARLOVAC, 16. veljače 2005. (Hina) - Ravnatelji i direktori 27karlovačkih gradskih ustanova, od Centra za socijalnu skrb, Ustanoveza zdravstvenu njegu u kući, do škola i obrtničkih udruga, potpisalisu danas ugovor za provedbu programa socijalne skrbi za 2005. vrijedan6,1 milijun kuna.
KARLOVAC, 16. veljače 2005. (Hina) - Ravnatelji i direktori 27 karlovačkih gradskih ustanova, od Centra za socijalnu skrb, Ustanove za zdravstvenu njegu u kući, do škola i obrtničkih udruga, potpisali su danas ugovor za provedbu programa socijalne skrbi za 2005. vrijedan 6,1 milijun kuna.

Grad taj program financira s 5,000.050, a državni proračun s preostalih 1,000.090 kuna.

Po ugovoru sufinancira se i subvencionira centralno grijanje, struja, zdravstvena njega u kući, prehrana, autobusni i željeznički prijevoz, vrtićki smještaj, ljetovanje na moru, pogrebne usluge i ostalo.

Gradonačelnik Božo Joha pohvalio je rad ustanova koje se skrbe za najranjivije skupine ljudi, a ravnateljima osnovnih škola je prigovorio da se nedovoljno zauzimaju za pomoć djeci iz socijalno ugroženih obitelji. Podsjetio je da, primjerice, 2004. zbog propusta škola nije iskorištena mogućnost da se u besplatno desetdnevno ljetovanje uključi 180 djece iako je to proračunom bilo predviđeno. Tako je u Karlovačkom dječjem odmaralištu u Selcu ljetovalo samo 67 umjesto 180 djece na gradski račun.

"To je nerijetko jedini način da ta djeca u djetinjstvu vide more", rekao je gradonačelnik Joha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙