FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Sutra Svjetski dan bolesnika

ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Svjetski dan bolesnika, koji je1992. utemeljio papa Ivan Pavao II. kako bi upozorio na nužnostpojačane skrbi za bolesnike obilježit će se sutra, 11. veljače,priopćeno je danas iz saborskog Odbora za rad, socijalnu politiku izdravstvo.
ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Svjetski dan bolesnika, koji je 1992. utemeljio papa Ivan Pavao II. kako bi upozorio na nužnost pojačane skrbi za bolesnike obilježit će se sutra, 11. veljače, priopćeno je danas iz saborskog Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo.

Proslavom Svjetskog dana bolesnika želi se u prvom redu ojačati svijest cijelog našeg društva o potrebi humanog odnosa prema svim bolesnim osobama, ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Odbora Marko Turić.

Saborski Odbor za rad, socijalnu politiku i zdravstvo i dalje će se zalagati za promicanje prava pacijenata, naročito bolesnika, te poziva sve građane, a naročito zdravstvene radnike da i nadalje u svojim sredinama na što humaniji i savjesniji način pružaju pomoć onima kojima je potrebna.

Svjetski dan bolesnika ima za cilj poticanje razmišljanja o pojmu zdravlja, ali i pružanje prilike svima nama da bolje shvatimo, pružimo pomoć i izrazimo solidarnost onima koji trpe, slabima i bolesnima, ističe se u priopćenju.

Tako je Hrvatski sabor prvenstveno na načelima humanosti i etičkim načelima prošle godine donio i Zakon o zaštiti prava pacijenata, koji predstavlja uvjet za što bolji položaj bolesnika i njihovu zaštitu, podsjećaju iz saborskog Odbora.

Svima nama, a pogotovo onima koji djeluju u području zdravstvene skrbi nameće se potreba za što većim ulaganjem napora u borbi za ljudsko zdravlje, ali i za očuvanjem ljudskog dostojanstva i cjelokupnog integriteta, zaključuju u saborskom Odboru za rad, socijalnu politiku i zdravstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙