FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakit Marie Callas u Bečkoj Državnoj Operi

BEČ, 16. veljače 2005. (Hina) - U Dvorani "Gustava Mahlera" Državnebečke opere otvorena je izložba nakita grčke operne pjevačice MarieCallas (New York, 1923. - Pariz, 1977.).
BEČ, 16. veljače 2005. (Hina) - U Dvorani "Gustava Mahlera" Državne bečke opere otvorena je izložba nakita grčke operne pjevačice Marie Callas (New York, 1923. - Pariz, 1977.).

Taj nakit posebno je za njezine nastupe u raznim operama izradila Radionica Maragoni (Milano) i Swarovski (Tirol) od plemenitih kristala.

Na izložbi "Maria Callas plus Swarovski - dragulji pozornice" izloženo je 26 kompleta ogrlica, naušnica, broševa, narukvica i dijadema, koje je Maria Callas nosila nastupajući u glavnim ulogama u 46 opera.

Nakit je izrađen po nacrtima i skicama Luchina Viscontija, Franca Zeffirellija i Lille de Nobili, a svaki je komad u posebnoj vezi s tom opernom primadonom grčkoga podrijetla, veličanstvena glasa i sjajna pjevanja. Najveće je uloge ostvarila u Normi, Traviati, Toski, Luciji di Lammermoor, istaknuo je u prigodi sinoćnjeg otvorenja kustos izložbe i predsjednik tvrtke Swarovski za međunarodne izložbe Rinaldo Albanesi. Dodao je da je zbirka prikaz neobična ručnoga rada i suradnje Radionice Maragoni i Swarovskog te da svjedoči o važnu dijelu povijesti opere i pjevanja Marie Callas od 1947. do 1960.

Nakon velikoga uspjeha u Monte Carlu i Parmi, gdje ju je razgledalo više od dva milijuna posjetitelja, te Beča, gdje je otvorena do 3. travnja, izložba "Nakit Marie Callas" seli se u Firencu, Salzburg, Berlin, London, Tokio i New York.

Kristalne perle Swarovskoga za Mariju Callas mogu se razgledati svaki dan sat vremena prije i za vrijeme predstave u Državnoj bečkoj operi, u kojoj je Maria Callas nastupila samo tri puta.

(Hina) xspos ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙