FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski, hrvatski i talijanski turizam zajedno na EXPO 2005.

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Austrija, Hrvatska i Italija u idućihće mjesec dana pripremiti zajednički turistički paket namijenjenjapanskom tržištu kojeg će promovirati tijekom Svjetske izložbe EXPO2005. koja se od 25. ožujka do 25. rujna ove godine održava ujapanskoj prefekturi Aichi.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Austrija, Hrvatska i Italija u idućih će mjesec dana pripremiti zajednički turistički paket namijenjen japanskom tržištu kojeg će promovirati tijekom Svjetske izložbe EXPO 2005. koja se od 25. ožujka do 25. rujna ove godine održava u japanskoj prefekturi Aichi.

Čulo se to u utorak u Zagrebu na predstavljanju zajedničkog projekta turističke promocije te tri zemlje na EXPO-u, koji je u organizaciji Hrvatskog nacionalnog odbora za EXPO 2005. okupio brojne predstavnike hrvatskog turističkog i drugog gospodarstva, diplomate te predstavnike nacionalnih povjerenstava za EXPO 2005. iz Austrije i Italije.

Nacionalni povjerenik za EXPO 2005 Ivica Maričić kazao je da su taj turistički projekt lani inicirali nacionalni povjerenici Austrije, Hrvatske i Italije, s ciljem da se japanskim turistima uz obilazak Austrije i Italije ponudi i Hrvatska.

Austrijska nacionalna povjerenica za tu izložbu Mares Rossmann naglasila je da je riječ o turi koja bi trajala 10 do 14 dana, pri čemu bi Japanci prvo došli u Austriju, zatim u Hrvatsku, a put bi završavali u Italiji.

Od hrvatskih turističkih odredišta za sada je dogovoreno da se uključe Zagreb i okolica, Plitvice i Dubrovnik, uz mogućnost proširenja na još neke gradove poput Splita, Trogira, Šibenika i Poreča.

S obzirom da za japanske turiste već postoje razrađene ture po Italiji i Austriji te ih po 800 tisuća godišnje posjeti te dvije zemlje, hrvatski predstavnici očekuju da će to dovesti i bar trostruko više Japanaca u Hrvatsku nego do sada. Godišnje Hrvatsku posjeti oko 19 tisuća japanskih turista.

U taj su se program u Hrvatskoj, osim Odbora za EXPO uključili i Hrvatska turistička zajednica (HTZ), turističke zajednice Dubrovnika, Plitvičkih jezera i Zagreba, putnička agencija Ingratours, Croatia Airlines te gradovi Zagreb i Dubrovnik.

Na izložbi EXPO 2005. u Japanu, čija je tema "Mudrost prirode", predstavit će se 125 zemalja, a očekuje se 15 do 25 milijuna posjetitelja.

Hrvatska će se predstaviti u paviljonu od 650 četvornih metara s temom "Kap vode-zrno soli".

Vrijednost toga projekta je 35 milijuna kuna, od čega većinu (oko 18 milijuna kuna) daje država, a oko 7 milijuna kuna sponzori-velike hrvatske kompanije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙