FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deutsche Telekom želi većinski udio u poljskom operatoru

VARŠAVA, 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - Poljska grupa ElektrimTelekomunikacja (ET/Telco), vlasnik 51-postotnog udjela u najvećempoljskom mobilnom operateru PTC, optužila je Deutsche Telekom (DT) dapokušava preuzeti kontrolu nad PTC-em po "simboličnoj cijeni".
VARŠAVA, 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - Poljska grupa Elektrim Telekomunikacja (ET/Telco), vlasnik 51-postotnog udjela u najvećem poljskom mobilnom operateru PTC, optužila je Deutsche Telekom (DT) da pokušava preuzeti kontrolu nad PTC-em po "simboličnoj cijeni".

DT trenutno imao 49-postotni udio u PTC-u a ostatak je u vlasništvu ET/Telco, koji su 1999. formirale francuska grupa Vivendi Universal i poljska energetska i telekom grupa Elektrim.

Prošlog je tjedna DT objavio da će iskoristiti svoje pravo na kupovinu Elektrimova udjela u PTC-u i ponuditi oko 250 milijuna eura, što je prilagođena tržišna vrijednost dionica u vrijeme osnivanja PTC-a.

"Deutsche Telekom i Elektrim pokušavaju preuzeti PTC po cijeni nižoj od tržišne", kazao je novinarima u Varšavi predsjedatelj nadzornog odbora ET/Telcoa Michel Picot, podsjetivši da je "Vivendi platio punu tržišnu cijenu za kupovinu svojih dionica u PTC-u". Vivendi je u ET/Telco u dva navrata uložio ukupno 1,8 milijarde eura, naglasio je predsjednik upravnog odbora ET/Telcoa Philippe Houdouin.

"Strahujemo da će ulaganje u vrijednosti 1,8 milijardi eura biti prisvojeno na nezakonit način", izjavio je Houdouin, dodajući da ET/Telco nije siguran da je DT-ova opcija valjana.

Dužnosnici procjenjuju aktualnu tržišnu vrijednost ET/Telco-a na oko dvije milijarde eura.

Sukob između DT-a i ET/Telcoa izbio je nakon odluke bečkog arbitražnog suda iz studenog prošle godine kojom je Elektrimov transfer udjela u PTC-U na ET/Telco proglašen nezakonitim. Sud je dao Elektrimu rok od dva mjeseca da se povuče iz ET/Telcoa, upozorivši da će u protivnom DT steći pravo na kupovinu njegova udjela u poljskom mobilnom operateru.

Početkom veljače sud u Varšavi potvrdio je odluku bečkog suda ali je ravnatelj ET/Telcove pravne službe izjavio da poljski sud nije vidio sve dokaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙