FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: Suđenje Miloševiću prekinuto zbog gripe

ZAGREB,1. veljače 2005.(Hina) - Suđenje za ratne zločine bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom(ICTY) u utorak nije nastavljeno jer je optuženi obolio od gripe,objavio je predsjedavjući sudac Patrick Robinson.
ZAGREB,1. veljače 2005.(Hina) - Suđenje za ratne zločine bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY) u utorak nije nastavljeno jer je optuženi obolio od gripe, objavio je predsjedavjući sudac Patrick Robinson.

"Iz pritvora smo izviješteni da je optuženi dobio gripu i zato nije u sudnici", rekao je sudac Robinson.

Pritvorski liječnik podnijet će izvještaj o zdravstvenom stanju Miloševića i prognozi njegovog oporavka, a vijeće će kasnije izdati nalog o nastavku suđenja, dodao je Robinson.

Milošević, koji se brani sam, danas je trebao nastaviti ispitivanja svjedoka Mitra Balevića, bivšeg dužnosnika njegove Socijalističke stranke Srbije (SPS) s Kosova, a kao idući svjedok obrane najavljen je nekedašnji ministar vanjskih poslova SRJ Vladislav Jovanović.

Miloševiću, bivšem predsjedniku Srbije i SRJ, u Haagu se sudi od 12. veljače 2002. po 66 točaka optužbe za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine koje su srpske snage počinile tijekom ratova u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu 90-ih.

Zbog njegovih srčanih tegoba, visokog tlaka ili gripe, suđenje je do sada prekidano u 15-ak navrata, a na preporuku kardiologa odvija se u režimu od tri raspravna dana tjedno.

U kolovozu 2004. liječnici su utvrdili da se on više nije u stanju braniti sam, pa mu je sud nametnuo branitelja - Stevena Kaya.

Proces je nastavljen, ali je zbog bojkota svjedoka obrane uskoro dospio u blokadu pa je Žalbeno vijeće ICTY-a u studenom Miloševiću vratilo pravo da se brani sam. Nametnuti branitelj Kay je, unatoč vlastitom protivljenju, zadržan u rezervnoj ulozi kako bi ponovo preuzeo vođenje obrane ako optuženi bude spriječen trajnom i ozbiljnom bolešću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙