FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: za uređenje kanalske mreže 2 milijuna kuna

OSIJEK, 9. veljače 2005. (Hina) - Za uređenje kanalske mreže, u svrhunavodnjavanja i odvodnje, u Osječko-baranjskoj županiji ove će segodine iz županijskoga proračuna izdvojiti 2 milijuna kuna.
OSIJEK, 9. veljače 2005. (Hina) - Za uređenje kanalske mreže, u svrhu navodnjavanja i odvodnje, u Osječko-baranjskoj županiji ove će se godine iz županijskoga proračuna izdvojiti 2 milijuna kuna.

Prema podacima županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i gospodarstvo taj će se iznos udružiti sa sredstvima jedinica lokalne samouprave, koje iskažu zanimanje za uključivanje u ovaj projekt.

Provedbom ovoga programa planira se urediti oko 500 kilometara kanalske mreže za potrebe navodnjavanja i odvodnje, čime bi se pomoglo u stvaranju uvjeta za povećanje prinosa u poljoprivrednoj proizvodnji.

Na području ove županije ima oko 6.226 kilometara kanalske mreže 3. i 4. reda, a procjenjuje se da će za cjelokupno uređenje, zbog višegodišnje zapuštenosti i neodržavanja, biti potrebno izdvojiti 235,5 milijuna kuna.

Pročelnik Odjela za poljoprivredu i gospodarstvo Željko Kraljičak napominje kako je prošle godine na poljoprivrednim kulturama na području Osječko-baranjske županije, uslijed velike količine oborina, pričinjena šteta od oko 40 milijuna kuna, čemu je, kako smatra, znatno pridonijela i neuređenost kanalske mreže 3. i 4. reda.

U tome Odjelu ističu da će se troškovi uređenja, po sadašnjim procjenama, kretati od 6.000-10.000 kuna po kilometru te da bi se uređenjem ove kanalske mreže, uz zaštitu poljoprivrednih površina od plavljenja, omogućilo intenziviranje poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje stočne hrane na navodnjavanim površinama.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙