FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tim Robbins Georgeu W. Bushu: "Moj Isus nema strojnicu"

BERLIN, 15. veljače 2005. (Hina/AFP) - U razgovoru za njemački dnevnikDie Welt od utorka, američki glumac i redatelj Tim Robbins poručio jeameričkom predsjedniku Georgeu W. Bushu: "Moj Isus nema strojnicu".
BERLIN, 15. veljače 2005. (Hina/AFP) - U razgovoru za njemački dnevnik Die Welt od utorka, američki glumac i redatelj Tim Robbins poručio je američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu: "Moj Isus nema strojnicu".

"Još uvijek mislim da nije bilo u redu ubiti 100 tisuća civila radi stvaranja demokracije", kazao je Robbins komentirajući intervenciju Bushove administracije u Iraku.

Upitan o svojim uvjerenjima kao katolika i onima predsjednika Busha, glumac je izjavio da mu vjera ne dozvoljava da podržava nasilje. "Moj Isus nema strojnicu", rekao je Robbins.

Na gala večeri u ponedjeljak, u okviru filmskog festivala u Berlinu, izgovorio je pledoaje protiv eventualnog rata u Iranu. "Moramo se boriti protiv šake luđaka, sa srcem umjetnika i dušom ratnika", kazao je on pred 600 osoba okupljenih na večeri nazvanoj "Cinema for Peace" u velikoj koncertnoj dvorani Konzerthaus.

Tim Robbins, s američkom glumicom Susan Sarandon pored sebe, dobio je veliki pljesak. "Nakon ovog govora trebali biste biti kandidat na sljedećim američkim predsjedničkim izborima", kazao je Boris Becker, najpoznatiji njemački tenisač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙