FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Praizvedba drame "Korupcija u palači pravde" 21. siječnja

ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Praizvedba drame "Korupcija upalači pravde" Uga Bettija u režiji Joška Juvančića održat će se 21.siječnja u zagrebačkom HNK, rečeno je na današnjoj konferenciji zanovinare.
ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Praizvedba drame "Korupcija u palači pravde" Uga Bettija u režiji Joška Juvančića održat će se 21. siječnja u zagrebačkom HNK, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

"Korupcijom u palači pravde" Drama Hrvatskoga narodnog kazališta nastavlja predstavljati klasike suvremene talijanske drame, rekao je Juvančić, koji Uga Bettija, iza Pirandella, svrstava među najbolje talijanske dramatičare sredine XX. stoljeća.

Pisana 1944., kad se u Italiji rušio fašistički režim, drama analizira unutarnju istragu među sucima, iznoseći na svjetlo dana prljavštinu, ljudsku zlobu i dvostrukost morala među onima koji bi po svojoj struci trebali biti prvi među poštenima, naglasio je Juvančić.

Scenografiju potpisuje Dinka Jeričević, kostimografkinja je Diana Kosec-Bourek, a dramaturginja i asistentica redatelja je Dora Delbianco. U predstavi glume Zvonimir Zoričić, Nataša Janjić, Siniša Popović, Kruno Šarić, Dragan Despot, Tomislav Stojković i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙