FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SANTA MARIA - Suđenje američkom pop pjevaču Michaelu Jacksonu (46), koji je optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnika, počelo je u ponedjeljak pred sudom u kalifornijskom gradiću Santa Mariji gdje su se okupile stotine njegovih obožavatelja i oko tisuću novinara iz cijelog svijeta kako bi pratili "suđenje stoljeća". Nakon što je proveo noć na nepoznatom mjestu, "kralj popa" se u ponedjeljak ujutro pojavio u maloj sudnici u Santa Mariji. Pjevač je prvog dana sudjelovao u biranju članova porote koji bi trebali donijeti presudu na suđenju za koje se predviđa da će trajati i do šest mjeseci. Jackson je optužen da je 2003. godine na svom imanju Neverland seksualno zlostavljao 13-godišnjeg dječaka koji je tada bolovao od raka. Pop zvijezdi, koju tereti 20 točaka optužnice - za zlostavljanje, davanje alkohola maloljetnicima i urote za otmicu - prijeti i 20 godina zatvora ako ga se proglasi krivim.

AMSTERDAM - Pušenje ženama skraćuje život za više od deset godina, te je štetnije za njih nego za muškarce, kojima život skraćuje "samo" za tri godine, otkriveno je u najnovijem istraživanju koje je naručila nizozemska vlada. Agencija za statističke podatke CBS, koja je uspoređivala podatke osoba preminulih od raka pluća u 2003. godini, objavila da je da su brojke pokazale kako pušenje skraćuje život kod žena za 11 godina, dok život muškaraca skraćuje za tri godine. "Žene koje su preminule od raka pluća bile su mlađe od muškaraca koji su preminuli od iste bolest. To znači da su štetni učinci pušenja gori za žene nego za muškarce", navodi CBS.

NEW YORK - Njujorški policajac ozlijedio je usta nakon što je zagrizao svom snagom Big Mac koji je namjerno komadićima stakla ispunio zaposlenik McDonaldsa, priopćeno je iz policijskog izvora. Osamnaestogodišnji zaposlenik Albert Garcia optužen je za napad i dovođenje u opasnost druge osobe nakon incidenta do kojeg je došlo u subotu navečer u četvrti Bronx. Po pričanju policajca u civilu, koji je u nedjelju došao istražiti slučaj u restoranu, Garcia je uhvaćen dok je stavljao komadiće stakla u drugi sendvič pripremljen za uniformiranog policajca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙