FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomislavu Zagodi i Piki Vončini nagrada "Grigor Vitez 2004."

ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Godišnju nagradu "Grigora Viteza2004." za književna i likovna djela u knjigama i slikovnicama za djecudobili su Tomislav Zagoda za knjigu "Balada o Buginim gaćicama", uizdanju zagrebačke Mozaik knjige, i Pika Vončina za ilustracije uslikovnici "Mjesečev splav" Sanje Lovrenčić, u izdanju "Školskeknjige", izvijestio je danas Savez društava Naša djeca Hrvatske.
ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Godišnju nagradu "Grigora Viteza 2004." za književna i likovna djela u knjigama i slikovnicama za djecu dobili su Tomislav Zagoda za knjigu "Balada o Buginim gaćicama", u izdanju zagrebačke Mozaik knjige, i Pika Vončina za ilustracije u slikovnici "Mjesečev splav" Sanje Lovrenčić, u izdanju "Školske knjige", izvijestio je danas Savez društava Naša djeca Hrvatske.

Odluku o dobitnicima donijela je Stručna komisija za godišnju nagradu "Grigora Viteza" u sastavu Mladen Bjažić, Joško Marušić, Branka Primorac, Branko Vujanović i Dubravka Zima.

Nagrade za dječje stvaralaštvo uručit će se na svečanosti 23. veljače u Zagrebačkom kazalištu lutaka u 18 sati.

Na natječaj za nagradu prispjela su 74 naslova, od toga 37 za tekst i ilustraciju, 16 za tekst te 21 naslov za ilustraciju.

Po ocjeni Komisije riječ je o stvaralaštvu u kojem pojedina djela vrijednošću, izvornošću i idejom dosežu svjetsku razinu u književnosti i ilustraciji za djecu.

Nagradu "Grigora Viteza", osnovanu i prvi put dodijeljenu 1967., ustanovio je Savez društava Naša djeca Hrvatske, a do sada su je dobila 44 književnika i 25 likovnih umjetnika. Sastoji se od novčane svote, diplome i statue "Ptica", rad akademske slikarice Ksenije Kantoci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙