FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 13. veljače

ZAGREB, 12. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za nedjelju, 13. veljače.
ZAGREB, 12. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 13. veljače.

PRIŠTINA - Predsjednik Srbije Boris Tadić boravit će 13. i 14. veljače na Kosovu, a službeni dio posjeta počet će razgovorom s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jessen-Petersenom. Tadić će uoči susreta sa Sorenom Jessen-Petersenom posjetiti srpske enklave Šilovo i Cernicu kod Gnjilana, a nakon razgovora s prvim čovjekom UNMIK-a, obići će srpske enklave Štrpce, Veliku Hoču, Gračanicu, manastir Visoki Dečani, Batuse i Lipljan te sjeverni dio Mitrovice. Susret s predstavnicima kosovskih institucija i albanskim čelnicima na Kosovu nije predviđen. Prvi boravak srbijanskog predsjednika na Kosovu nakon 1999., kad je vlast na Kosovu preuzeo UN, pratit će brojni novinari.

BAGDAD - Objava službenih i konačnih rezultata iračkih izbora održanih 30. siječnja. Tijekom povremenih objavljivanja parcijalnih rezultata u vodstvu je stalno bila šijitska lista s potporom ajatolaha Alija Sistanija.

MUENCHEN - Nastavlja se 41. međunarodna Konferencija o sigurnosti u Muenchenu. Glavni rad konferencije odvija se preko vikenda, a sudjelovat će, među ostalima, glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan, a najavljeno je i sudjelovanje hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula. Subotnji dio konferencije obilježila je izjava njemačkog kancelara Gerharda Schroedera koji je sudionicima poručio da je NATO savez zastario i da ga treba modernizirati.

DRESDEN - Dresden obilježava 60. godišnjicu razornog bombardiranja savezničkih zrakoplova tijekom kojeg je poginulo najmanje 35 000 stanovnika, dok je najveći dio povijesne jezgre grada u potpunosti uništen. U noći s 13. na 14. veljače 1945. potpuno nepripremljeni Drezden je napalo više od 800 britanskih i američkih bombardera koji su izbacili 1478 tona eksplozivnih i 1182 tone zapaljivih bombi. Tijekom napade je uništeno preko 25 000 zgrada i 90 000 stanova a život je izgubilo oko 25 000 stanovnika.

LOS ANGELES - Dodjela američkih glazbenih nagrada Grammyja.

Dežurni urednici:

Noć: Sanja Biluš

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Sonja Djerasimović

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙