FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Pisanje beogradskog tiska

BEOGRAD, 27. siječnja 2005. (Hina) - Beogradski tisak u četvrtak seveoma malo bavi političkim temama u Hrvatskoj, pa tako samo "VečernjeNovosti" pod naslovom "Državljanstvo šakom i kapom" pišu o toj temi i"korištenju diskrecijskog prava na hrvatski način" prenoseći, unajvećoj mjeri, pisanja hrvatskog tiska o tome, posebiceapostrofirajući tekst u "Večernjem listu".
BEOGRAD, 27. siječnja 2005. (Hina) - Beogradski tisak u četvrtak se veoma malo bavi političkim temama u Hrvatskoj, pa tako samo "Večernje Novosti" pod naslovom "Državljanstvo šakom i kapom" pišu o toj temi i "korištenju diskrecijskog prava na hrvatski način" prenoseći, u najvećoj mjeri, pisanja hrvatskog tiska o tome, posebice apostrofirajući tekst u "Večernjem listu".

Nekoliko medija bavi se pitanjima estrade, pa tako "Glas javnosti" objavljuje da je folk pjevačica Ceca Ražnatović dala intervju HRT-u koji će se objaviti u četvrtak u emisiji Hrvatske televizije "Drugo lice". Navodi se da je to "prvi intervju nakon više od desetljeća dat nekom hrvatskom mediju", te da je pripreman mjesec dana, kao i da je to "novinarski pothvat".

U naslovu se navode Cecine riječi da će "doći u Zagreb kad na Maksimir stane sto tisuća ljudi", a u tekstu se objavljuje razgovor s voditeljem Petrom Vlahovom o tome kako je rađen intervju i što je Ceca rekla.

Beogradski tjednik "Vreme" u rubrici "Dosje" dosta prostora posvećuje Branimiru Johnnyju Štuliću i tome kako su njegovi stihovi objavljeni u "Vremenu" uzbudili duhove "od Grenlanda do Novog Zelanda".

"Nakon objavljivanja dijelova autobiografije Branimira Štulića i uzorka njegovog historiografskog opusa u tri prosinačka izdanja "Vremena" uslijedio je čitav niz pisanih reakcija kako vjernih čitalaca iz svih dijelova svijeta, od Grenlanda do Novog Zelanda, tako i zainteresiranih medija diljem bivše Jugoslavije. Plus vijest je da je jedan australijski radio imao prilog posvećen ovoj temi, piše "Vreme".

Navode se potom tekstovi hrvatskog tiska o Štuliću objavljeni poslednjih dana o "njegovoj ćelavosti i debljini, nagađanja o razlozima nedolaska u Hrvatsku ...", kao i pisanja nekih bosanskih medija.

"Vreme" najavljuje i nastavak pisanja, u suradnji sa Štulićem i to kao iznenađenje.

I beogradski "Blic" intervjuu koji je u Beogradu za zagrebačku televiziju dala folk pjevačica Ceca Ražnatović daje značajan prostor na zabavnim stranicama. Naslov teksta je "Ceca dobila dres Dinama".

Beogradski "Danas" prenosi vijest o predstojećem gostovanju vojvođanskog kompozitora Borisa Kovača u Zagrebu i najavljuje nastup s njegovim akustičnim bendom "La campanella" 10 veljače u zagrebačkoj Močvari.

"Danas" u rubrici "kiosk" prenosi pisanje zagrebačkog "Vjesnika" o ispravljanju presuda u kome se, na početku, navodi da je "Vrhovni sud preinačio presudu zadarskog Županijskog suda, te je Zorani Banić kazna za ratni zločin nad civilima u Škrabrnji smanjena sa deset na šest godina".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙