FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grivičić o smjeni u Hrvatskome stočarskom centru

SLAVONSKI BROD, 12. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskogaseljačkog saveza Darko Grivičić izjavio je danas da smjena KrešimiraKuterovca s čela Hrvatskoga stočarskog centra nema veze sa strukom,nego s Vladinom politikom.
SLAVONSKI BROD, 12. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza Darko Grivičić izjavio je danas da smjena Krešimira Kuterovca s čela Hrvatskoga stočarskog centra nema veze sa strukom, nego s Vladinom politikom.

"Riječ je o političkoj čistki i zato pozivam sve oporbene stranke da razmisle žele li zaista s ovakvim HDZ-om ući u Europu", rekao je Darko Grivičić na konferenciji za novinare u Slavonskome Brodu.

Krešimir Kuterovac na čelo Hrvatskoga stočarskog centra došao je u kvoti Hrvatske seljačke stranke, ali u zakonitom postupku - nakon raspisanog natječaja na kojemu je pobijedio, istaknuo je Darko Grivičić. Pravih razloga za smjenu nije bilo jer je u dvije godine mandata učinio mnogo na približavanju stočarske proizvodnje europskim standardima, dodao je predsjednik Saveza.

Rekao je i kako nisu istinite procjene Ministarstva poljoprivrede da će uvoz poljoprivrednih proizvoda ove godine biti manji. Dodao je kako ima naznaka da je već u siječnju ove godine uvoz dvadeset posto veći nego u istom mjesecu prošle godine.

To znači, procjenjuje Hrvatski seljački savez, da bi ove godine uvoz mogao biti gotovo dvije milijarde dolara, što bi uništilo domaću poljoprivredu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙