FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šprlje ostao dubrovačko-neretvanski župan

DUBROVNIK, 31. siječnja 2005. (Hina) - S 11 glasova za smjenu, 14protiv i šest suzdržanih nije prošao zahtjev oporbenih vijećnika uSkupštini Dubrovačko-neretvanske županije za smjenom župana IvanaŠprlje.
DUBROVNIK, 31. siječnja 2005. (Hina) - S 11 glasova za smjenu, 14 protiv i šest suzdržanih nije prošao zahtjev oporbenih vijećnika u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije za smjenom župana Ivana Šprlje.

Rasprava o povjerenju županu Šprlji održala se danas na izvanrednoj sjednici Županijske skupštine, na zahtjev oporbenih vijećnika iz HDZ-a, HSP-a, Hrvatskog bloka i jednog vijećnika DC-a.

Petnaest oporbenih vijećnika zahtijevalo je izvanrednu sjednicu zbog, kako su u zahtjevu naveli, nemoralnosti Županijskog povjerenstva u povodu provedbe natječaja za program Poduzetnik IV.

U sklopu tog programa dana je suglasnost za kredit projektu tvrtke Montaling iz Metkovića, u vlasništvu županova sina Leona Šprlje.

Župan Ivan Šprlje i u raspravi na izvanrednoj sjednici ostao je pri ranijoj tvrdnji da se Montaling prijavio za program Poduzetnik IV samo zato da bi dobio ocjenu valjanosti projekta.

Naglasio je da je tvrtka dobila kredit od poslovne banke po komercijalnim uvjetima. "To znači bez subvencioniranja kamate iz županijskog proračuna", rekao je Šprlje.

Oporbeni vijećnici ostali su pri uvjerenju da je Montaling isključivo zbog pritiska javnoga mnijenja odustao od kredita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙